Öğretmenlere yeni görev geldi: Eğitim ve temizlik derken artık bu işi de onlar yapacak

Öğretmenlere yeni görev geldi: Eğitim ve temizlik derken artık bu işi de onlar yapacak

Öğretmenler şimdi de bunu yapacak! Eğitim, temizlik derken şimdi de bu iş çıktı! İşte öğretmenlerin yeni görevi...

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda temizlik personeli yetersizliği gibi sorunlar dikkat çekmeye devam ederken, bazı eğitim kurumlarında öğretmenlere kantin denetimi görevinin verilmesi tepki topluyor. Eğitimciler, bu tür görevlerin öğretmenlerin asli sorumluluklarının dışında olduğuna dikkat çekiyor.

KANTİN DENETİMİ İÇİN YASAL DÜZENLEMELER MEVCUT ANCAK UYGULAMADA SORUN VAR

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kantin işletmeleri genellikle Okul Aile Birliği tarafından veya büyük okullarda ihale yoluyla özel işletmelere devrediliyor. Kantinlerin mali ve sağlık açısından denetlenmesi için yasal düzenlemeler mevcut olmasına rağmen bazı okullarda bu denetim görevlerinin öğretmenlere verilmesi tepkilere yol açıyor. Eğitimciler, öğretmenlerin bu gibi görevlerle meşgul edilmemesi gerektiğini savunuyor.

MEB'den dikkat çeken kantin kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı: En fazla 5 yıl olacak - Flaş Haberler

Anadolu Eğitim Sendikası (AES), konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kantinlerin sağlık ve hijyen denetimlerinin Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu belirterek öğretmenlere ek yük getirilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Sendika, “Biyoloji öğretmeni olmak, kantin denetleme yetkisi var demek değildir. Ayrı konu ve uzmanlıklardır. Öğretmenlerin onca görevleri yanında getirdiği iş yükü de cabasıdır. Bu nedenlerle, okullarda kantin denetleme faaliyetleri konusunda öğretmenlere görev verilmemesi gerekmektedir. Bu talebimizi Anadolu Eğitim Sendikası olarak bakanlığa ilettik” dedi.

AES ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’na konuyla ilgili resmi bir talepte bulunduklarını ve öğretmenlerin asli görevlerine odaklanabilmeleri için denetim yükünün eğitimcilerden alınması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN