Öğrencilerin ekmek kapısı olacak proje! Bakan Işıkhan müjdeyi duyurdu: Hem para kazanıp hem okuyacaklar

Öğrencilerin ekmek kapısı olacak proje! Bakan Işıkhan müjdeyi duyurdu: Hem para kazanıp hem okuyacaklar

İş arayan öğrencilere müjdeli haber geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, öğrencilere ekmek kapısı olacak projeyi duyurdu. Okurken çalışmak zorunda olan öğrenciler derslerden geri kalmayacak. Hem para kazanıp hem okuyacaklar...

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle öğrenciler tüm zamanların en zor dönemini geçiriyor. Kimi öğrenci çalışmak için işi bırakıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu durumu sonlandıracak yeni projeyi duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, üniversite öğrencilerine yönelik yeni bir istihdam modelinin müjdesini verdi. Bilecik’te düzenlenen "İşgücü Uyum Programı" toplantısında konuşan Bakan Işıkhan, öğrencilerin eğitim hayatını aksatmadan çalışma imkânı bulabileceği esnek ve part-time çalışma modelinin detaylarını paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu: Üniversite öğrencilerine esnek ve part time çalışma imkanı! - 1. Resim

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ESNEK ÇALIŞMA FIRSATI

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına göre, üniversite öğrencileri yeni istihdam modeliyle esnek çalışma saatlerine sahip olacak. "En son, model olarak ilk kez uygulamaya alınan 'İşgücü Uyum Programı' adında yeni bir sistemi açıkladık. Özellikle ev hayatı ile iş hayatını uyumlaştırmada sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza yönelik, kendilerini çalışma hayatına katmayı hedefleyen, niteliği itibariyle tarihimizde ilk kez uygulanan bir modeli hayata geçirdik. Böylece üniversite öğrencileri esnek ve part time çalışabileceklerdir. Çalışma hayatını bu ve benzeri yeni uygulamalarla desteklemeye devam edeceğiz. İşçinin de işverenin de yatırımcının da kazandığı, herkesin hakkını aldığı adil bir sistem hepimizin ortak arzusudur" diyen Işıkhan, bu adımın gençlerin hem eğitimlerini sürdürebilmelerine hem de iş hayatına uyum sağlayabilmelerine katkı sunacağını belirtti. Çalışmaların, devlet destekli bu yeni projeyle birlikte üniversite öğrencilerinin iş bulma süreçlerine olumlu yansıyacağı ifade edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu: Üniversite öğrencilerine esnek ve part time çalışma imkanı! - 3. Resim

İŞSİZLİK ORANINDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Toplantıda Türkiye’nin işsizlik oranlarına da değinen Bakan Işıkhan, son 15 aydır işsizlik oranının tek hanelerde seyrettiğini vurguladı. Ekonomik hedeflere ulaşılmasının altını çizen Işıkhan, 2023 yılında yüzde 5,1 büyüme sağlandığını belirterek, “Kahramanmaraş depremleri gibi zorluklara rağmen, ekonomimizde büyüme sağladık. 2023 yılında yüzde 5,1 büyüme hedefimize ulaştık” dedi.

ESNEK ÇALIŞMA MODELİ ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞABİLİR

Bakan Işıkhan, esnek çalışma modelinin ilerleyen dönemlerde yalnızca üniversite öğrencileriyle sınırlı kalmayabileceğini ve ülke genelinde uygulanabileceğini ifade etti. Bu yeni modelin, çalışanlar, işverenler ve yatırımcılar için büyük kazanımlar sağlayacağını dile getiren Işıkhan, "Sizleri daha çok dinleyebilmek, şehrimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit edebilmek için bu buluşmaları çok önemli buluyorum. Özellikle sahadan gelen geri dönüşleri ilk ağızdan duymak, sorunların çözümü noktasında önemli bir işleve sahip. Bizler her zaman sizlerin yanında olduk. Siz yeter ki çalışın, üretin ve istihdam sağlayın. Bugüne kadar, şartlar müsaade ettiği ölçüde vermiş olduğumuz her sözü tuttuk. Elimizdeki bütün imkânları yatırımcımız, işverenimiz, çalışanımız için seferber ettik. Etmeye de devam ediyoruz. İnşallah bugün hem sizlerle Bilecik’in çalışma hayatına katkıda bulunacak güncel istişarelerimizi gerçekleştireceğiz, hem de hemşerilerimizle hasbihal edeceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN