OGM verileri: Bir haftada 334 yangın yaşandı

OGM verileri: Bir haftada 334 yangın yaşandı

Son günlerde ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan orman yangınları, hem ekolojik hem de sosyal açıdan büyük kayıplara neden oluyor. Orman Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, son bir haftada 334 yangına müdahale edildi.

Yaz aylarının da gelmesiyle ülkenin dört bir yanında yaşanan orman yangınları, hem doğaya hem de yaşamımıza büyük tehdit oluşturuyor. Orman Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, sadece son bir haftada 334 farklı noktada çıkan yangına müdahale edildi.

ALEVLERİN HARMANLADIĞI BÖLGELER

İzmir, Gaziantep, Antalya ve Denizli gibi birçok ilde yoğunlaşan yangınlar, geniş alanlarda ormanlık ve tarım arazilerini kül etti. Özellikle İzmir'in Dikili, Bayındır, Urla ve Gaziemir ilçeleri ile birlikte Hatay Hassa, Gaziantep Şehitkamil, Muğla Milas, Antalya Serik, Yalova Armutlu, Kahramanmaraş Onikişubat ve Denizli Çivril ilçeleri yangınların en çok yaşandığı bölgeler arasında yer aldı.

DOĞAL YAŞAM ALANLARINI TEHDİT EDİYOR

Verilere göre, son bir haftada 148 orman yangınına müdahale edilirken, 186 yangın ise orman dışı alanlarda meydana geldi. Bu durum, yangınların sadece ormanları değil, aynı zamanda tarım arazilerini, yerleşim yerlerini ve doğal yaşam alanlarını da tehdit ettiğini gösteriyor.

Yaşanan bu felaket, iklim değişikliği, kuraklık ve insan kaynaklı ihmallerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ciddi bir sorunun varlığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Orman yangınlarının neden olduğu;

İzmir'in Dikili, Bayındır, Urla ve Gaziemir ilçeleri ile Hatay Hassa, Gaziantep Şehitkamil, Muğla Milas, Antalya Serik, Yalova Armutlu, Kahramanmaraş Onikişubat ile Denizli Çivril ilçeleri başta olmak üzere birçok bölgede ormanlık ve orman dışı alanda yangın çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN