O ilimizden adeta petrol fışkırıyor! Türkiye'nin o ilinden petrolü ise Amerika çıkaracak

O ilimizden adeta petrol fışkırıyor! Türkiye'nin o ilinden petrolü ise Amerika çıkaracak

Türkiye'nin o ilinden petrol fışkırıyor! Yerin altı adeta petrol denizi! Gerekli izinler verildi, o ilimizden petrolü Amerikalı şirket çıkaracak...

Çermik Gazetesi'nin haberine göre, Amerikan firması Transatlantic Petroleum, Doğu ilimizde petrol aramak için izin aldı.

O İLDE PETROLÜ AMERİKALI ŞİRKET ÇIKARACAK

Petrol müjdesi! Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya'ya piyango vuracak - Ekonomi Haberleri

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sur İlçesi Yenievler Mahallesi'nde bulunan 4 bölgede Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretim AŞ tarafından gerçekleştirilmesi planlanan "Ham Petrol arama, üretim ve depolama faaliyeti" projesinin incelendiği belirtildi.

PETROL ÇIKARMA İZNİNE "ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR" KARARI

AB, Orta Doğu ve Afrika'dan petrol ithalatını artırdı

Yapılan değerlendirme sonucunda, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince söz konusu faaliyet projesine "ÇED gerekli değildir" kararı verildiği ifade edildi.

Kararın ardından firma, bölgede petrol arama çalışmalarına yakın zamanda başlayacak.

Diğer yandan, ülkemizin farklı illerinde de petrol arama faaliyetleri devam ediyor. Özellikle son dönemde Diyarbakır'da birçok petrol kuyusu açılması ve yeni müjdelerin gelmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN