O belediyeden örnek hareket! Bu işte sadece kadınlar yer alıyor, ev ekonomisini şahlandırıyor

O belediyeden örnek hareket! Bu işte sadece kadınlar yer alıyor, ev ekonomisini şahlandırıyor

Belediyeler vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor. Kadınlara yönelik yapılan projeler dikkat çekerken o belediye mahallede kurduğu tesis ile 137 kadına destek sağlıyor. Kadınlar hem vaktini geçiriyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kadınlara yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Kadifekale'de kurulan mahalle bostanında hasat süreci başladı. Yazlık sebzeler dalından tek tek toplanıyor kadınlar topladıkları ürün sayesinde ev ekonomisine katkı sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü, Mercek Projesi doğrultusunda Kadifekale’de mahalle bostanı kurdu.

6 dönümlük arazide yazlık ve kışlık sebzeler ekilirken ata tohumdan oluşan fideler ve ürünler için kullanılan su ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor. Ürünlerin olgunlaşmaya başlaması ile birlikte hasat süreci de hızlandırıldı. Kadınlar kendi ektikleri ürünler sayesinde daha az pazara gittiğini belirterek hem sosyalleştiklerini hem de ev ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

HEM YAZIN HEM KIŞIN ÜRETİLİYOR

Mercek projesine sosyolog olarak yer alan Elif Gökçen, proje doğrultusunda mahalle bostanında hasat işlemlerinin başladığını söyledi. 6 dönümlük alan üzerinde kurulan 3 etaplık proje doğrultusunda 137 kadın canla başla çalışıyor.

Haberler | Kadifekale Mahalle Bostanı'nda ilk ürün sevinci

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’dan sağlanan ata tohumları ile üretilen fideler için sağlanan su ihtiyacı Park ve bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Yaz aylarında domates, biber, patlıcan üretilirken kışın karnabahar, brokoli ve yeşillik ekiliyor. Ekilen ürünler sayesinde pazara çok fazla gitmediklerini belirten kadınlar sosyalleşerek kendi yemeklerinin karşılığını Aldığını da belirtti.

Kadifekale'nin Mahalle Bostanı: Kadınlar Hem Üretiyor Hem Sosyalleşiyor

PAZAR YÜZÜ GÖRMÜYOR

Mahalle bostanında görev alan 137 kadından biri olan Melek Sincar, “Mahalle bostanımız, belediyemiz tarafından bize verildi. Bu sene yaz ayı için patlıcan, biber ve domatesin yanında kavun için de fide verdiler. Toprak verimli. Bu sene sulama konusunda da destek verildi. Buradan topladığımız ürünlerle türlü, kızartma, dolma yapıyoruz. Pazara gitmiyorum. Bugün bostana gelip ürünlerimi topladım. Bir haftalık sebze ihtiyacımı karşıladım. Bostanda huzur buluyorum, mutlu oluyorum. Buraya gelen kadınlarla kaynaşıyoruz, etkinlik düzenliyoruz. Buranın faydasını çok gördüm. Daha önce ekim konusunda bilgim olduğunu sanırdım ama aslında bilmiyormuşum. Burada çok şey öğrendim” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN