Neredeyse tüm marketlerde satılıyordu! Ünlü makarna markası ürünlerinde büyük tehlike: Raflardan tek tek toplanıyor

Neredeyse tüm marketlerde satılıyordu! Ünlü makarna markası ürünlerinde büyük tehlike: Raflardan tek tek toplanıyor

Ünlü makarna markası büyük bir skandal ile gündeme geldi. Tüketicilerin şaşkınlıkla karşıladığı bu durum karşısında ünlü makarna markası raflardan toplatılmaya başlandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son günlerde Almanya’da yaşanan bir makarna geri çağırma skandalı, tüketicileri tedirgin etti. Ülke genelinde pek çok süpermarkette bulunan Bernbacher markasının popüler makarna ürünü, küf riski nedeniyle acil olarak raflardan çekiliyor. Bu durum, sağlık açısından önemli bir tehlike oluşturuyor.

yeni-proje-5.jpg

ETKİLENEN ÜRÜNLER HAKKINDA

Özellikle çorba yapımında tercih edilen Bernbacher'ın "Die Guten Buchstaben Nudeln" adlı makarnası, 2 x 125 gramlık paketler halinde satışta. Ancak bazı partilerde küflenme belirtileri tespit edildiği için, bu ürünleri tüketenler sağlık riski ile karşı karşıya kalabilir. Tüketicilerin dikkatli olmaları ve bu makarnaları kesinlikle tüketmemeleri uyarısı yapılıyor.

yeni-proje-6.jpg

NERELERDE SATILIYOR?

Etkilenen makarna, Rewe, Edeka, Marktkauf, Kaufland, Norma, V-Markt, Globus, Großer Kern, Hamberger, Kaes, Tegut ve Transgourmet gibi birçok büyük süpermarkette bulunuyordu. Bernbacher, bu sorun nedeniyle acil bir geri çağırma işlemi başlattı. Etkilenen partiler, sağlık riski olmadan hızlı bir şekilde raflardan çekildi.

PARTİ NUMARALARI VE SON KULLANMA TARİHLERİ

Tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı bilgiler mevcut. Geri çağırma kapsamında, 07.03.2026 son kullanma tarihi ve L3055264 parti numarasına sahip ürünler yer alıyor. Ayrıca, 20/03/2026 son kullanma tarihi ve L3055490 parti numarasına sahip diğer paketler de geri çağırma işleminin kapsamına girmektedir. Her iki ürün de 2 x 125 gramlık paketlerde satılmaktadır.

yeni-proje-7.jpg

İADE VE PARA İADESİ HAKKINDA

Etkilenen tüketiciler, satın aldıkları makarnaları iade edebilirler. Fiş gösterilmeden bile para iadesi yapılacağı bildirildi. Bu durum, makarnaların güvenli bir şekilde tüketicilere ulaşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Tüketicilerin, sağlıklarını riske atmamak için hemen önlem alması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN