Ne et ne tavuk! İşte mangalcıların yeni gözdesi: Etten 10 kat daha fazla protein içeriyor

Ne et ne tavuk! İşte mangalcıların yeni gözdesi: Etten 10 kat daha fazla protein içeriyor

Mangal severlerin yeni gözdesi tezgahlara dizildi. Et ve tavuk günlerini geride bırakan bu ürün, etten 10 kat daha fazla protein içeriyor. Lezzetiyle kırmızı eti aratmayan besleyici özellikleriyle dikkat çekiyor. İşte mangalcıların yeni gözdesi...

Kasapların ve mangacıların tezgahında sık sık görülen bu ürün kırmızı et ve tavuk etinin yerini aldı. Lezzet bakımından sık sık kırmızı etle yarıştırılan bu ürünün daha besleyici olduğu da belirtiliyor. Kırmızı ete kıyasla 10 kat daha fazla protein içeriyor. İşte mangalcıların yeni favorisi...

MANGALCILARIN YENİ FAVORİSİ

Son dört yıldır etkisini sürdüren enflasyon karşısında vatandaşlar kırmızı et ve beyaz et tüketemez hale geldi. Mangal severler ise son gelen zamların ardından farklı alternatifler aramaya başladı. Alternatifler arasında en dikkat çekici olanı ise istiridye mantarı oldu. İstiridye mantarı sık sık kırmızı etle lezzet kıyasına girerken, daha besleyici olduğu da ortaya çıktı. Mangalcıların favorisi haline gelen istiridye mantarı, yumurtadan 25 kat, etten ise 10 kat daha fazla protein içeriyor. Kasapların ve marketlerin tezgahında yer alan tüketiciler tarafından kapış kapış alınıyor.

3c752454d17d68132097b691fe48e5d7.png

LEZZETİYLE AĞIZ SULANDIRIYOR

Sağlık açısından da oldukça faydalı olmasından dolayı insanların gıda tercihleri arasında yerini aldı. Lezzetiyle ağız sulandıran istiridye mantarı popülerliğini son dönemlerde hızla artırmayı başardı. Kırmızı ete kıyasla daha yumuşak ve daha tatlı bir yapıya sahip olması istiridye mantarını tercih edilebilir kılıyor. Et fiyatlarındaki artışın ardından ızgara ve sote olarak bu mantar çeşidi yoğun ilgi görüyor.

Türkiye'nin tüm coğrafi bölgelerinde yetiştirilen istiridye mantarı yoğun olarak Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi'nde yetiştiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN