NASA: Svalbard'daki buzullar rekor hızda eriyor

NASA: Svalbard'daki buzullar rekor hızda eriyor

NASA, Norveç’e bağlı Svalbard takımadalarındaki buzulların yüksek sıcaklıklar nedeniyle rekor düzeyde eridiğini duyurdu. NASA İklim Servisi'nden yapılan açıklamada, “23 Temmuz'da tüm zamanların günlük yüzey erimesi rekoru kırıldı” ifadelerine yer verildi. Svalbard, küresel ortalamadan 6 kat daha hızlı ısınıyor ve bölgedeki buzul kaybı, iklim değişikliğinin etkilerini en belirgin şekilde gösteriyor.

NASA, Norveç’e bağlı Svalbard takımadalarında buzulların yüksek sıcaklıklar nedeniyle rekor düzeyde eridiğini duyurdu.

NASA İklim Servisi’nin açıklamasında, “Yüksek yaz sıcaklıkları Norveç takımadalarındaki buzulların rekor düzeyde erimesine neden oldu. Dünyanın en kuzeyindeki buzullardan bazılarına ev sahipliği yapan Svalbard, gezegenin en hızlı ısınan yerlerinden biri. Buzulları 23 Temmuz'da tüm zamanların günlük yüzey erimesi rekorunu kırdı” denildi.

4ds44g4g.jpg

Dünyanın en kuzeyindeki buzullardan bazılarına ev sahipliği yapan bu bölge, gezegenin en hızlı ısınan yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Norveç’e ait Svalbard takımadaları, küresel ortalamadan 6 kat daha hızlı ısınıyor. Bilim insanlarına göre Kutup ayılarının risk altında olduğu Svalbard, iklim değişikliğinin en somut görüldüğü bölge.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN