Mustafa Sarıgül'den 'Gürsel Tekin' çıkışı: 'Giderse gitsin' denecek bir siyasetçi değildir

Mustafa Sarıgül'den 'Gürsel Tekin' çıkışı: 'Giderse gitsin' denecek bir siyasetçi değildir

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partiden istifa eden Gürsel Tekin'e ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Parti yönetiminde başarılı olmanın yolunun tasfiye siyasetinden değil, siyasi ve demokratik nezaketten geçtiğini belirten Sarıgül, "Gürsel Tekin, 'giderse gitsin' denecek bir siyasetçi değildir. Herkesi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum." dedi.

Yerel seçimlere az zaman kala bugün, CHP'den peş peşe istifa haberleri geldi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ile CHP'nin önemli isimlerinden ve Kadıköy ile Esenyurt belediye başkan adaylıklarında adı geçen eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin istifa etti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medya hesabından Gürsel Tekin'in istifasına ilişkin paylaşımda bulundu. CHP yönetimine eleştiriler yönelten Sarıgül, Tekin'in 'giderse gitsin' denecek bir siyasetçi olmadığını belirterek bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.

'GÜRSEL TEKİN CHP İÇİN BİR DEĞERDİR'

Sarıgül ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kurultaydaki tercihine bakmaksızın, herkesi kucaklayacağız, bir kişiyi dahi geride bırakmayacağız’, iddiasıyla yola çıkanların siyasi ve demokratik nezakete uymaları beklenir. Parti yönetiminde başarılı olmanın yolu, tasfiye siyasetinden değil siyasi ve demokratik nezaketten geçer. Partiler, ‘az olsun benim olsun’ mantığıyla yönetilemez. Parti örgütleri ve partiye verilen emekler göz ardı edilemez. Kendisiyle parti içi mücadele ettiğim Gürsel Tekin CHP için bir değerdir. Gürsel Tekin, ‘giderse gitsin’ denecek bir siyasetçi değildir. Herkesi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN