Murat Kurum'un Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı'nı kürsüye almamasına İmamoğlu'ndan tepki: Hesabı sorulmalı

Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'a, Bakan Kurum'un katıldığı İl Koordinasyon Toplantısı'nın protokolünde yer verilmemesine İBB Başkanı İmamoğlu'ndan tepki geldi. İmamoğlu, konuyla ilgili olarak, "Kim vesile olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır. Bizim beklentimiz Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan yerel demokrasiyi en güçlü şekilde sahip çıkmasıdır" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Şanlıurfa ziyareti sırasında düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı, Yeniden Refah Partili (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın adının protokol listesinde yer almaması ile gündeme geldi.

Şanlıurfa Valiliği'nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı’na Bakan Murat Kurum’un yanı sıra Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ve AK Parti milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı ile Mehmet Ali Cevheri katıldı.

whatsapp-image-2024-07-22-at-16-49-35.jpeg

İSMİ PROTOKOLDEN ALINDI SEYİRCİ BÖLÜMÜNE VERİLDİ

Önceden belirlenen protokol düzenine göre 2011-2023 yılları arasında AK Parti’den dört dönem Şanlıurfa milletvekilliği yapmış, AK Parti MKYK üyeliği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık görevleri devam ederken 31 Mart yerel seçimleri öncesinde istifa ederek YRP’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan ve seçilen Kasım Gülpınar’ın, Bakan Kurum’un yanında oturması planlanmıştı. Ancak son dakika değişikliğiyle Gülpınar’ın ismi protokolden çıkarılarak seyirci bölümüne alındı.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ: HESABI SORULMALI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuya dair açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, bu durumun yanlış olduğunu kim vesile olduysa hesabının sorulması gerektiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un demokrasiye sahip çıkması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Şehirlerin tamamının en güçlü şekilde yetkiye sahip olabilmeleri, hemşehrilerine daha iyi hizmet sunabilmeleri, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, bizim en önemli konumuz.

Tam da bu açıdan baktığımda Sayın Gülpınar'a yapılan davranış elbette kınıyorum. Kim vesile olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır.

Sayın Bakan belki bir davranışa maruz kalmış olabilir. Bizim beklentimiz Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan yerel demokrasiyi en güçlü şekilde sahip çıkmasıdır. Buradaki manzara beni derinden üzmüştür.

Kim vesile olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır. Aynı zamanda encüment üyemiz olan değerli belediye başkanı, halkın seçtiği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımızın en olgun biçimiyle bunu orada kendilerine aktarmasını da kıymetli buluyorum.

'BUNUN BU ÜLKEYE HİÇBİR FAYDASI YOK'

Bu ve buna benzer çok şey yaşadık. Bunun bu ülkeye hiçbir faydası yok. Ekstra vergiler getirerek, büyük büyük paketler hazırlayarak bu memleketin ekonomisini düzeltemezsiniz. Ancak hukukun üstünlüğü ve yerel yönetimleri güçlendirerek düzeltirsiniz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan bizim beklentimiz yerel demokrasiye en güçlü şekilde sahip çıkmasıdır. Sayın Kurum umarım bu davranışın gereğini yapar ve bundan sonra bir daha böylesi bir davranışla, tutumla karşı karşıya kalmaz diye düşünüyorum. Hiçbir belediye başkanımız bunu hak etmez, edemez. Biz bu tür davranış ve bu uygulamaların takipçisi olacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN