Muhalefetten Erdoğan'a 'buyruk' tepkisi: Yüzyıllık cumhuriyete yazık ediyorsunuz

Muhalefetten Erdoğan'a 'buyruk' tepkisi: Yüzyıllık cumhuriyete yazık ediyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bakanlarıma buyruğumu veriyorum" şeklindeki ifadeleri, Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki mitingde muhalefetin sert tepkisini çekti. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bu sözlerin demokratik devlet düzeninin temel ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, Erdoğan'ın yönetim anlayışını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki bir mitingde yaptığı konuşma ve özellikle "bakanlarıma buyruğumu veriyorum" şeklindeki ifadeleri muhalefetin sert tepkisini çekti. Erdoğan, ilçede bir istasyon talebi olduğunu belirten bir pankarta dikkat çekerek, İçişleri ve Ulaştırma bakanlarına bu konuda talimat vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında ayrıca, deprem bölgesinin seçimden seçime hatırlandığını belirtenlere ve siyaset yapanlara atıfta bulunarak, "Biz böyle basit, küçük hesaplar yapan deprem turistlerinden olmadık, olmayacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından icraata yoğunlaşacaklarını ve kritik dönemi iyi değerlendireceklerini vurguladı.

Ancak, Erdoğan'ın "buyruk" ifadesi, muhalefet kanadından tepkiyle karşılandı. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerinin, demokratik devlet düzeninin temel ilkelerinden biri olan yetki ve sorumluluk dengesini çürüttüğünü ifade etti. Karaca, devlet yönetiminde her makamın sorumluluklarının ve görev alanlarının Anayasa ve ilgili yasalarda belirlendiğini hatırlatarak, Erdoğan'ın ifadelerini eleştirdi. Karaca'nın paylaşımında, "Yazık ettikleri, üzerinde tepindikleri sadece bu millet değil, yüz yıllık canım cumhuriyet…" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN