Mudanya belediye başkanı sahilde çöp topladı

Mudanya belediye başkanı sahilde çöp topladı

Mudanya’da yaz aylarında artan nüfus sahillerde kirliliğe neden oldu. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç örnek bir davranışa imza atarak gönüllü belediye personelleri ve vatandaşlarla birlikte Güzelyalı Sahili'nde çöp topladı. Başkan Dalgıç, “Temizlik kirletmeyerek başlar. Bu konuda hassasiyet oluşturmak istiyoruz” dedi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaz aylarında nüfusun üç katına çıkması, sahillerde ciddi kirlilik sorunlarına neden oldu. Bu duruma dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak isteyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, 60 gönüllü belediye personelleriyle birlikte sahil temizliği yaptı.

9524432.jpg

Sabahın ilk ışıklarıyla Güzelyalı Sahili’nde buluşan ekip, eldivenlerini giyip çöp poşetlerini alarak titizlikle temizlik çalışması gerçekleştirdi. Vatandaşların da destek verdiği etkinlik, sahillerin temiz tutulması konusunda önemli bir mesaj verdi.

9524433.jpg

'TEMİZLİK, KİRLETMEMEKLE BAŞLAR'

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, etkinliğin sembolik olduğunu ancak büyük bir anlam taşıdığını belirterek, vatandaşlara örnek olmak istediklerini söyledi. Dalgıç, "Yaz aylarında nüfusumuz artıyor ve hafta sonları misafirlerimizle birlikte sahillerde ciddi yoğunluk yaşıyoruz. Bu durum, sahillerde ciddi kirlilik oluşturuyor. Temizlik, kirletmeyerek başlar. Biz de bu konuda hassasiyet oluşturmak istiyoruz." dedi.

9524435.jpg

'KENDİ ÇÖPÜMÜZÜ TOPLAMAMIZ GEREKİYOR'

Temizliğin sadece belediyenin değil, tüm vatandaşların sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Dalgıç, "Nüfusun bir anda 110 binden 350 bine çıktığı bir yerde Temizlik İşleri personelinin buna yetişmesi mümkün değil. Vatandaş olarak şuurlu olmalıyız ve kirletmemeyi öğrenmeliyiz. Buraların keyfini çıkartırken, bir sonraki gün geldiğimizde buraları temiz bulmak için kendi çöpümüzü toplamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

9524434.jpg

Mudanya Belediyesi Temizlik İşlerinde kontrolör olarak görev yapan Murat Ural, sahil ve kıyı şeridinin temizliğini gönüllü olarak yaptıklarını belirterek, "Belediye Başkanımız öncülüğünde temizlik yapıyoruz. Halkımız yaz sürecinde buraları özenle kullanırsa herkes için daha sağlıklı bir ortam oluşur." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN