MSÜ 2024 sonuçları erişime açıldı! İşte Harp ve Astsubay Okulları için kayıt ve ek yerleştirme detayları

MSÜ 2024 sonuçları erişime açıldı! İşte Harp ve Astsubay Okulları için kayıt ve ek yerleştirme detayları

Milli Savunma Üniversitesi’ne (MSÜ) başvuran adaylar için beklenen gün geldi; Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarına personel temin sisteminden e-Devlet şifresi ile erişebilecekler. İşte adayların sonuçlarına ulaşabileceği platformlar ve detaylar…

HARP OKULLARI SONUÇLARI

2024 MSÜ Harp Okulları sonuçları, adayların e-Devlet şifresi ile “Çağrı/Sınav Durumu” menüsü altında görülebilir. Kesin kayıt işlemleri 19-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Boş kontenjanlar için ek yerleştirme işlemleri ise 28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlara erişim için adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr/ sitesini ziyaret edebilirler.

img-0258.png

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI SONUÇLARI

Astsubay Meslek Yüksekokulları’na yerleşen adaylar da sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilirler. Aday çağrı işlemleri 09-18 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak ve kesin kayıtlar 09-20 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Kontenjan eksikliği durumunda ek yerleştirme işlemleri 19 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

ADAY YERLEŞTİRME SÜRECİ

Adaylar, tercih ettikleri okullara yerleştirilirken Aday Değerlendirme Puanı (ADP) ve tercih sıralamaları dikkate alınacaktır. Herhangi bir ek yerleştirme sürecinde boş kontenjanlara yerleştirme, ADP sırasına göre yapılacaktır.

Adaylar, kayıt süreci boyunca telefon numaralarında bir değişiklik olduğunda mutlaka MSÜ Rektörlüğüne bildirmelidir. Ayrıca, ilgili okullara kayıt için gerekli belgeler MSÜ’nün resmi internet sitesinde yayınlanacaktır.

Güvenlik soruşturmaları devam etmekte olup, hastane muayene sonuçlarına göre “Askeri Öğrenci Olamaz” raporu alan adaylar kayıt yaptıramayacak. Adayların kayıt işlemlerinde hız kazanması için MSÜ tarafından yapılacak tüm duyuruları ve çağrıları takip etmeleri önem arz etmektedir.

Sonuç olarak, MSÜ’ye başvuran adaylar için kritik bir süreç başlamış durumda. Adaylar, kayıt ve yerleştirme süreçlerinde dikkatli olmalı ve MSÜ’nün yapacağı duyuruları yakından takip etmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN