MSB'den Yunan Bakan Dendias'a tepki: Yalan ve iftira dolu açıklamayı şiddetle kınıyoruz

MSB'den Yunan Bakan Dendias'a tepki: Yalan ve iftira dolu açıklamayı şiddetle kınıyoruz

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Türk askerini Kıbrıs'ta "işgalci" olarak nitelemiş, "Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz" sözlerini kullanmasının ardından MSB'den açıklama geldi. Açıklamada, Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabaları sonuç vermeyecektir." ifadeleri yer aldı.

Türkiye'den Yunanistan Savunma Bakanı Nikol Dendias'ın açıklamalarına Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi. MSB, Dendias'ın açıklamasına "Yunanistan Savunma Bakanı Dendias’ın Kıbrıs Türklerini ve kahraman Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz." sözleriyle tepki gösterdi.

"TÜRK ASKERİNİN CESARETİ VE VARLIĞI SAYESİNDE 1974 YILINDAN BU YANA KIBRIS'TA KAN DÖKÜLMEDİ"

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kahraman Türk ordusu, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkı uyarınca harekete geçmiş ve 1963 - 1974 yılları arasında Rum tarafınca her türlü zulme maruz bırakılmış olan Kıbrıs Türk halkını bir soykırım girişiminden kurtarmıştır. Türk askerinin cesareti ve varlığı sayesinde 1974 yılından bu yana Kıbrıs'ta kan dökülmemiş, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki cuntacı baskısı ortadan kalkmış ve Yunanistan'daki askeri rejim yıkılarak demokrasiye dönüş mümkün hâle gelmiştir.

"TÜRK VE YUNAN HALKLARI ARASINA FİTNE SOKMAK SURETİYLE SİYASİ KARİYER YAPMA ÇABALARI SONUÇ VERMEYECEK"

Mehmetçik, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olacaktır. Yunanistan Savunma Bakanı'nı, iki ülkenin liderleri tarafından ortaya konan ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir yaklaşımla ilerletmeyi hedefleyen ortak tutumu baltalamaya çalışmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Sayın Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabaları sonuç vermeyecektir."

NE OLMUŞTU?

Yunanistan, Mari limanında savaş gemilerinin yanaşabileceği kapasitede deniz üssü kurma kararı almıştı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikol Dendias, “Mari’de deniz üssü inşa edilmesi önceliklerimiz arasında” açıklamasında bulunmuştu.

Dendias açıklamasında EOKA terör örgütüne 'en derin saygılarını ve vatansever şükranlarını" sunmuş, Türk askerini Kıbrıs'ta bir kez daha "işgalci" olarak nitelemiş, "Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN