MİT ve emniyetten ortak operasyon: PKK'nın Finlandiya sorumlusu yakalandı

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla PKK/KCK'nın Finlandiya yapılanmasından sorumlu İran uyruklu "Naze Ad" kod adlı Mehnaz Omarı yakalanarak cezaevine gönderildi.

Terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda, uzun süredir MİT'in takibinde olan PKK/KCK'lı "Naze Ad" kod adlı Mehnaz Omarı, İstanbul'da yakalandı.

9889443.jpg

İran uyruklu terörist çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9889528.jpg

Mehnaz Omarı, Finlandiya'da PKK/KCK kadroları ile örgüt üst yönetimi arasında koordinasyonu sağlıyordu. Ayrıca, örgüte kişi aktarımı ve finans temininde sorumlu düzeyde faaliyet gösteriyordu.

9889442.jpg

Omarı, terör örgütü adına Finlandiya'da eylem ve etkinlikleri de organize ediyordu. Mehnaz Omarı'nın yakalanması ile örgütün Finlandiya yapılanmasına ilişkin pek çok bilgiye de ulaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN