Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! MEB Bakanı okullar açılacağı tarihi açıkladı: Ara tatil kalkıyor mu?

Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! MEB Bakanı okullar açılacağı tarihi açıkladı: Ara tatil kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den kritik tarih paylaşıldı. Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi ilgilendiren okulların açılacağı tarih belli oldu. Peki, ara tatil kalkıyor mu? İşte yeni eğitim öğretim yılı o tarihte açılacak...

Milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği tarih paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamaların yanı sıra, o tarihten itibaren okulların açılacağını duyurdu. Ara tatil hakkında merak edilenleri cevap buldu. İşte o cevaplar...

OKULLARIN AÇILMASINDA ERTELEME YOK

Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakan'ı (MEB) Yusuf Tekin'den merak edilenlere cevap geldi. Yeni dönemde dikkat edilmesi gereken iki husustan bahsederek, bunlardan ilkinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin olduğunu açıkladı. Okulların açılmasında bir erteleme yapılmayarak 9 Eylül itibariyle eğitimin başlayacağı açıklandı.

1694342284130-dssdgsgg.jpg

ARA TATİLLER KALKIYOR MU?

Öğrencilerin gündeminde yer alan ara tatil konusunda merak edilenleri cevaplayan Tekin, konuya açıklık getirdi. Sosyal medyada spekülasyon olduğunu belirterek, akademik takvimin 9 Eylül itibariyle başlayacağını açıkladı. Oryantasyon sürecinin yanı sıra ara tatiller hakkında da konuştu. Kasım ve nisan ayında olan ara tatillerin kalkmasına dair gündemlerinde bir konunun olmadığını belirtti.

Eğitim öğretim dairelerinin tamamında izleme değerlendirme birimi olduğunu hatırlatan Yusuf Tekin, "Oralardan gelen raporlara bakıyoruz dedik. Şu an bunların kaldırılmasıyla ilgili bize ulaşmış bir konu yok. Tatil sürecinde öğretmen arkadaşlarımızın uzaktan yürüttükleri seminer dönemi etkinliklerini daha önce açıklamıştım. Onları artık yüz yüze yapacağız. Öğretmen arkadaşlarımız okullarında bu süreç içerisinde eğitim öğretime hazırlıklarını devam ettirecekler ama öğrenciler açısından tatilin kalkması ya da benzeri bir şey bizim gündemimizde yok." sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN