Meteoroloji'den şiddetli yağış alarmı: Sağanak, sel, rüzgar...

Meteoroloji'den şiddetli yağış alarmı: Sağanak, sel, rüzgar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir kısmı sağanak yağışların etkisi altında kalmaya devam edecek. Özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok il için sel, su baskını ve yıldırım düşmesi riskine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Yurtta etkili olan sağanak yağışlarla mücadele sürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok il için sel, su baskını ve yıldırım düşmesi riski bulunuyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Özellikle İç Ege, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durumun sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Beklenen yağışlar sebebiyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN UYARDI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün 15.00'e kadar kentin batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

28 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

4-copy.jpg

29 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

5-copy.jpg

30 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

31 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5-4.png

1 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN