Meteoroloji'den serinleten haber: Yurt genelinde sıcaklıklar düşüyor

Meteoroloji'den serinleten haber: Yurt genelinde sıcaklıklar düşüyor

Birbiri ardında rekor kıran sıcaklıkların ardından Meteoroloji'den serinleten haber geldi. Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, yurt genelinde sıcaklıkların 4 ila 5 derece düşeceğini ve iç kesimlerde sağanak yağışın etkili olacağını söyledi.

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonuna doğru düşüşe geçiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, bu hafta beklenen hava durumu tahminlerini açıkladı.

00.jpg

SAĞANAK YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Macit’in verdiği bilgilere göre, yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, İç Ege, Göller Yöresi ve Orta ile Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Cuma günü ise Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor.

SICAKLIKLAR 4-5 DERECE DÜŞECEK

Macit, "Cumartesi günü İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kısımlarıyla Ardahan, Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri bekliyoruz. Diğer bölgeler parçalı ve az bulutlu geçecek. Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalarak hafta sonunda iç kesimlerde mevsim normalleri civarına ineceğini tahmin ediyoruz. Sıcaklıkların 4-5 derece inmesini bekliyoruz." diye konuştu.

.jpg

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

İstanbul’da önümüzdeki 3 gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak, sıcaklıklar 31 ila 34 derece arasında seyredecek.

Ankara’da yarın ve cuma günü yerel gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması beklenirken, sıcaklıklar 31-32 derece civarında olacak.

İzmir'de ise yağış beklenmiyor, sıcaklıklar 36-37 derece civarında olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN