Meteoroloji'den kritik uyarı: Bunaltan sıcaklar geri geliyor

Meteoroloji'den kritik uyarı: Bunaltan sıcaklar geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Ağustos pazartesi günü hava durumu raporunu yayımladı. Son tahminlere göre; ülkemizde sıcaklıklar artarken, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel olarak sağanak yağışlar bekleniyor. Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu tahminine göre, ülkemizin farklı bölgeleri farklı hava koşulları etkisinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, ülkenin diğer bölgeleri genel olarak az bulutlu ve açık geçecek. Özellikle kuzeydoğu kesimlerimiz parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava yaşayacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Sıcaklıkların ise ülke genelinde artış göstermesi bekleniyor. Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Rüzgarın yönü ve hızı da bölgelere göre değişiklik gösterecek. Genellikle kuzeyli esen rüzgar, zamanla Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güneyli yönlere dönecek ve hafif ila orta kuvvette esecek.

Uzmanlar, vatandaşları sıcak hava dalgasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Güneş çarpması ve sıcak çarpması gibi sağlık sorunlarına karşı önlemler alınması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ

2-copy.jpg

20 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

3-copy.jpg

21 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

4-copy.jpg

22 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

5-copy.jpg

23 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN