Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri için sarı kodlu uyarı yayınlandı. Kuvvetli yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, hafta sonu yurdun birçok bölgesinde sağanak yağışlar etkili olacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çorum ve Afyonkarahisar çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.

İSTANBUL'DA 4 İLÇEYE UYARI

Meteoroloji, Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerini uyardı. Son tahminlere göre bu dört ilçedeki yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kırklareli’nin Demirköy ve Vize ilçeleri ile Tekirdağ’ın Saray ilçesini kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağışlara karşı uyardı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

31 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5-4.png

1 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

2 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

3 EYLÜL SALI GÜNÜ

haritatahmingun5.png

4 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN