Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 21 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 21 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 Ağustos verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 21 Ağustos Çarşamba Türkiye geneli hava durumu…

21 Ağustos hava durumu raporuna göre, Türkiye’nin genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Kuzeybatı kesimlerde bulutlu hava ve yerel sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak. Yağışların özellikle Batı Karadeniz'de kuvvetli olması öngörülüyor.

4-001.jpg

HAVA DURUMU DETAYLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, 21 Ağustos'ta ülkemizin hava durumu genel olarak şöyle şekillenecek:

KUZEYBATI BÖLGESİNDE YAĞIŞLAR

Ülkemizin kuzeybatı kesimleri, Marmara’nın batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Öğle saatlerinden itibaren bu bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi bekleniyor. Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde ise yağışların yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor. Bu nedenle vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

sicak.jpg

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Sıcak hava etkisini hissettirecek.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar bekleniyor.

BÖLGESEL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. İstanbul 31°C, Edirne 37°C, Kocaeli 33°C.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerde parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevresinde yerel sağanak yağışlar. İzmir 34°C, Manisa 37°C, Muğla 33°C.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek. Antalya 32°C, Adana 35°C, Isparta 35°C.

İç Anadolu: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerde parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel sağanak yağışlar. Ankara 37°C, Konya 37°C, Çankırı 38°C.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar. Bolu 33°C, Kastamonu 34°C, Sinop 32°C.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, batısında zamanla parçalı bulutlu. Samsun 31°C, Trabzon 30°C, Artvin 35°C.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık. Malatya 38°C, Erzurum 31°C, Kars 30°C.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık. Diyarbakır 42°C, Gaziantep 41°C, Şanlıurfa 42°C.

hava-kapak.jpg

ÖNEMLİ UYARILAR

Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli yağışlar beklendiğinden, bu bölgelerde yaşayanların tedbirli olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN