Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 17 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 17 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 Ağustos verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 17 Ağustos Cumartesi Türkiye geneli hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ağustos 2024 için Türkiye genelinde hava durumunu açıkladı. Ülke genelinde hava durumu çeşitlilik gösterecek; Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşulları hakim olurken, diğer bölgelerde genel olarak az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise toz taşınımı yaşanacak.

4-002.jpg

SAĞANAK YAĞMUR BEKLENİYOR

Bugün Türkiye'nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında rüzgarın kuvvetli esmesi beklenirken, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilecek. Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı yaşanması öngörülüyor.

sicak.jpg

BÖLGESEL HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi genel olarak az bulutlu ve açık olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Edirne 37°C, İstanbul 31°C, Kırklareli 33°C ve Kocaeli 32°C olarak ölçülecek.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi'nde hava genel olarak az bulutlu ve açık geçecek. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Afyonkarahisar 29°C, İzmir 36°C, Manisa 37°C ve Muğla 38°C olacak.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer yer parçalı ve çok bulutlu hava koşulları hakim olacak, diğer kısımlar ise az bulutlu ve açık geçecek. Adana 37°C, Antalya 39°C, Hatay 34°C ve Isparta 32°C olarak ölçülecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi az bulutlu ve açık olacak. Ankara 29°C, Çankırı 33°C, Eskişehir 31°C ve Konya 28°C olarak ölçülecek.

hava-kapak-001.jpg

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz Bölgesi genel olarak az bulutlu ve açık, doğusu ise yer yer parçalı bulutlu olacak. Bölgenin kıyı kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor. Bolu 30°C, Düzce 32°C, Sinop 32°C ve Zonguldak 27°C olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu geçecek. Rüzgarın Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli esmesi öngörülüyor. Amasya 31°C, Artvin 27°C, Samsun 31°C ve Trabzon 29°C olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu olacak. Öğle saatlerinde Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Erzurum 28°C, Kars 26°C, Malatya 35°C ve Van 27°C olarak ölçülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi genel olarak az bulutlu ve açık olacak. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı öngörülüyor. Diyarbakır 38°C, Gaziantep 39°C, Siirt 37°C ve Şanlıurfa 40°C olacak.

UYARILAR

Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımına karşı da gerekli önlemlerin alınması önem arz ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN