Meteoroloji saat verdi: İstanbul'a sağanak alarmı

Meteoroloji saat verdi: İstanbul'a sağanak alarmı

Ülkemizin birçok bölgesini etkisi altına alan yaz yağmurları devam ederken, batı bölgelerinde sıcaklıklarda 3 derecelik bir düşüş yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, özellikle sabah ve öğle saatleri arasında İstanbul'un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor. Özellikle kuzey ilçeler ve Boğaz çevresinde saat 07.00 ile 12.00 arasında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul'da kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Ülke genelinde kuzey ile zamanla güney ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güney kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri ile Düzce, Sinop ve Samsun çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara'da yine yerel sağanak geçişleri bekleniyor. İzmir'in iç kesimlerinde de kısa süreli yağmur var. Ankara 29, İzmir 32 dereceye iniyor. Bursa'da salı günü yağmur kuvvetli, dikkatli olunmalı. Antalya'da kısım kısım yağış var, hissedilen sıcaklık 37 derece.

Marmara'da sıcaklıklar artık 35'lerden 29-32'ye doğru iniyor. Bölgede gün içinde kısım kısım sağanak geçişleri bekleniyor. Tekirdağ, balıkesir, bilecik arasında yağış daha uzun süreli. Sonraki günlerde rüzgarlar daha serin esecek.

İç anadolu'da Konya, Kırşehir, Kayseri boyunca yine yerel sağanak var, Eskişehir'de yağmur daha kuvvetli yağacak. Geceler soğuk oluyor, Sivas 11 dereceye inecek. Öğle ise Konya ve Kayseri 31, Sivas 30, Eskişehir ve Niğde 29 derece.

Ege'de Kütahya, Manisa, Uşak, Denizli arasında kısa süren ama şiddetli yağan yağmurlar sürüyor. Sıcaklıklar 3 derece azaldı, bu hafta ortalamaya daha yakın, Manisa 33, Denizli 36, Muğla 31, Bodrum 32, Kütahya 27 derece.

Akdeniz'de de Adana, Mersin'in iç kesimleri, Isparta boyunca gök gürültülü sağanak yağış var. Sahillerde nem yüksek, hissedilen sıcaklık Adana 42, Mersin'de 40, Hatay'da 38 derece.

Karadeniz'de Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Doğu Karadeniz hattında sağanak geçişleri sürecek. Sıcaklık azalıyor, Bolu 28, Kastamonu, Trabzon ve Samsun 29 derece.

Doğu ve Güneydoğu'da ise sıcaklık hala yüksek değerlerde, Kars, Ardahan çevresinde yağış var. Erzurum 28, Malatya ve Elazığ 35, Diyarbakır 38, Şanlıurfa 36 derece.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

27 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

3-copy.jpg

28 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

4-copy.jpg

29 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

5-copy.jpg

30 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

31 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5-4.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN