Meteoroloji birçok kenti saat vererek uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı

Meteoroloji birçok kenti saat vererek uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı

Meteoroloji'nin yeni haftaya ilişkin hava tahminine göre, yurdun birçok bölgesi sağanak yağışlarla karşılaşacak. İstanbul dahil 35 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağışların sabah saatlerinde Bartın ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor. Uzmanlar, vatandaşları ani sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile birlikte birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Bartın ve Artvin çevrelerinde sabah saatlerinde kuvvetli yağışların etkili olması öngörülüyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Konya, Karaman, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Eskişehir'in güney çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul gibi büyük şehirler de yağışlardan nasibini alacak. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın Batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Uzmanlar, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

26 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ

2-copy.jpg

27 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

3-copy.jpg

28 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

4-copy.jpg

29 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

5-copy.jpg

30 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN