Merak edip o işe başladı, şimdi yılda 7 milyon kazanıyor! Dubai, Maldivler, Romanya'ya satıyor

Merak edip o işe başladı, şimdi yılda 7 milyon kazanıyor! Dubai, Maldivler, Romanya'ya satıyor

Merak edip o işe başladı! O merakı sayesinde yılda 7 milyon lira kazanıyor! Dubai, Maldivler, Romanya'ya ihraç ediyor...

Gün geçtikçe şehir yaşamının getirdiği zorluklar artıyor ve vatandaşların maaşları artık sadece insanca yaşamak için değil, yaşamaya dahi yetmiyor. Bu zorluklarla başa çıkmak isteyenler arasında, şehir yaşantısından vazgeçip köye yerleşenlerin sayısı da artıyor. Konya'da bir telefon dükkanı sahibi olan genç, şehir yaşamının getirdiği sıkıntılardan sıyrılarak köyde tarım işine yönelmiş ve yıllık 7 milyonluk kazanç elde etmeye başladı.

TARIMSAL ÜRETİMDE YÜKSELEN TREND

cilek.webp

Son yıllarda tarımsal üretimin önemi giderek daha iyi anlaşılıyor. Gıda tedarikinde yaşanan sıkıntılar, özellikle Ukrayna-Rusya savaşıyla ortaya çıkan krizler, Türkiye'nin kendi üretimine olan ihtiyacını gözler önüne serdi. Bu nedenle, şehirde yaşayanlar için zor bir ihtimal gibi görünse de, köy hayatı yeniden cazip hale geliyor. Birçok vatandaş, şehirden köye göç ederek tarım ve hayvancılık gibi geleneksel mesleklere dönüyor.

HÜYÜK İLÇESİ ÇİLEK ÜRETİMİNDE ÖNCÜ

Konya'nın Hüyük ilçesinde coğrafi tescil belgeli çilek üretimi, ilçe halkına önemli kazançlar sağlıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl üretilen 40 bin ton çileğin bir kısmı yurt içinde tüketilirken, bir kısmı da yurt dışına ihraç edildi. Hüyük çileği, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlere ve Romanya, Maldivler, Katar, Dubai gibi ülkelere satılıyor.

cilek-2.jpg

YILDA 7 MİLYON LİRA KAZANIYOR

Konya'da telefon dükkanı işleten genç bir vatandaş, şehir yaşamından sıkılarak doğup büyüdüğü Hüyük ilçesine geri döndü. Tarlasında çilek üretimine başlayan genç çiftçi, yılda 7 milyon lira kazanarak hem kendisi hem de çevresi için önemli bir ekonomik kaynak haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN