Memurluğu bırakıp o işi yapmaya başladı! Bir tanesi araba fiyatına satılıyor, hemen alıcı buluyor: Meraklıları çoğaldı

Memurluğu bırakıp o işi yapmaya başladı! Bir tanesi araba fiyatına satılıyor, hemen alıcı buluyor: Meraklıları çoğaldı

Kahramanmaraş’ta yaşayan Hasan Çetinkaya isimli vatandaş çocukluk hayalini gerçekleştirmek için memurluğu bırakıp o işi yapmaya başladı. Yaptığı işle Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olmayı başaran Çetinkaya, yaptığı işten ticarinin yanı sıra kişisel anlamda da büyük keyif aldığını belirtiyor…

Kahramanmaraş'ın kültürel koşulları arasında önemli bir yere sahip olan güvercin girişleri , sonunda görülen ve korunmaya değer bir gelenek haline geldi. Yüzyıllardır süregelen bu gelenek, özellikle Hasan Çetinkaya gibi tutkulu bireyler sayesinde yaşatılmaya devam ediyor.

ÇOCUKLUK HAYALİ GERÇEK OLDU

Çocukluk yıllarından beri güvercinlerle ilgilenen Hasan Çetinkaya, bu hobisini profesyonel bir iş haline dönüştürdü. İlkokul yıllarında bu merak başladı, üniversite yıllarında da devam etti. Evin mutfağında ve balkonunda çeşitli güvercin besleyen Çetinkaya, son 10 yıldır sosyal medya aktif olarak güvercin ticareti yapıyor. Daha 13 yıl önce devlet dairelerinde çalışan Çetinkaya, güvercinlere daha fazla zaman ayırabilmek için 5 ay önce istifa etti.

yeni-proje-1.jpg

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN

Hasan Çetinkaya, Kahramanmaraş'ta güvercin alım ve satımı konusunda Türkiye'nin en önde gelen isimlerinden biri konumunda. Güvercinlerini 5 bin lira ile 750 bin lira arasında satan Çetinkaya, bu işin hem ticari hem de kişisel anlamda büyük bir keyif aldığını belirtiyor. Çetinkaya, güvercinlerin güney illerden batı illerine ulaşmasını hedeflediklerini ve dünyanın birçok yerinde filo kuşlarının yetiştirildiğini ifade ediyor.

yeni-proje-2.jpg

GÜVERCİN TİCARETİNİN YÜKSELEN TRENDİ

Güvercinlerin hemen alıcı bulduğunu aktaran Çetinkaya, bu konunun geçmişte sosyal bir aktivite olarak yapıldığını ancak günümüzde bir sektör halinde geldiğini vurguluyor. Güvercinlerin 5 bin lira ile 750 bin lira arasında piyasada alıcı bulduğunu söyleyen Çetinkaya, ticari açıdan o kadar üretimin de keyif verici olduğunu söylüyor. Özellikle yavruların izleyip büyütme işlemlerini, işin en tatmin edici kısmını ifade ediyor.

yeni-proje-4.jpg

Hasan Çetinkaya'nın güvercin girişindeki başarıları, bu geleneksel hobiyi nasıl modern bir iş modeline dönüştürdüğünü ve bu işte nasıl bir tutku ile çalıştığını gözlerin önünde seriyor. Kahramanmaraş'ta bu işin önemli yöneticisi olan Çetinkaya, güvercinlerin değerini artırarak hem kültürel hem de ticari alanda büyük bir katkı sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN