Memurluğa yeter dedi, kendi tesisini kurdu! Binanın bodrum katında başladı, yurt dışından gelen taleplere yetişemiyor

Memurluğa yeter dedi, kendi tesisini kurdu! Binanın bodrum katında başladı,  yurt dışından gelen taleplere yetişemiyor

Memurlar yeter dediler kendi tesislerine kurmaya karar verdiler. Bir binanın bodrum katında başladılar yurt dışından gelen taleplere yetişemez oldular. Yaptıkları kariyeri bir kenara bırakan iki girişimci küçük bir köyden dünyaya yayıldılar.

Kamu sektöründe yıllarca çalışan Omid ve Fikir, ezber bozan bir kararla memurluğu bırakarak turşu üretimine yöneldi. Ankara Üniversitesi mezunu olan ve dört dil bilen Omid ile Ticaret Bakanlığı’nda gümrük muhafaza memuru olarak görev yapan Fikir, hayallerinin peşinden gitmek için Bilecik’in Küplü köyünde üretime başladı. Küçük bir köyde büyük hedeflerle yola çıkan girişimciler, kısa sürede yurt dışına açılmaya hazırlanıyor.

BİNANIN BODRUM KATINDA BAŞLADI

447 nüfuslu Küplü köyünde, bir binanın bodrum katında sadece 60 metrekarelik bir tesis kuran ikili, tamamen el emeğiyle doğal turşu üretimine başladı. Antalya’dan getirilen havuç, patlıcan, biber ve sarımsak gibi sebzeleri işleyerek, hardal tohumuyla fermente edilen lezzetli turşulara dönüştürüyorlar. Doğal fermantasyon süreciyle katkı maddesi kullanmadan ürettikleri turşular, sağlıklı beslenmeye önem veren tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

Bilecik'in köyünde üretilen "hardal tohumlu turşu" ile ihracata hazırlanıyorlar

YÖRESEL MARKETLERDE SATIŞA SUNULDU

Haftada 1500 ila 2000 kavanoz turşu üreten girişimciler, ürünlerini İstanbul, Ankara ve birçok şehirdeki yöresel ürün marketlerine ulaştırıyor. Özellikle hardal tohumuyla hazırlanan turşular, Türkiye’de alışılmışın dışında bir tat sunarken, farklı damak zevklerine hitap ediyor.

YURT DIŞINDAN YOĞUN TALEP VAR

Kendi işlerini kurarak büyük bir başarı yakalayan Omid ve Fikir, şimdiden yurt dışından gelen taleplerle ihracata hazırlanıyor. ABD, Kanada ve Almanya’ya numuneler gönderen girişimciler, özellikle hardal tohumuyla yapılan turşuların Orta Asya, Orta Doğu, ABD ve Almanya gibi ülkelerde yoğun ilgi gördüğünü belirtiyor.

Bilecik'in köyünde üretilen "hardal tohumlu turşu" ile ihracata hazırlanıyorlar

ÜRÜN YELPAZESİ GENİŞLETİLECEK

Doğal ve sağlıklı gıdalara olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Mehmet Fikir, “Bu ihtiyaca cevap vermek için ürünlerimizi çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Mevsiminde toplanan sebzelerle üretim yapıyoruz ve hardal tohumuyla fermente edilen turşularımızı farklı sebzelerle genişletmek istiyoruz” dedi.

Binanın bodrum katında başlayan bu girişim, kısa sürede büyük bir başarıya ulaştı. Şimdi dünya pazarına açılmaya hazırlanan girişimciler, doğal ve katkısız ürünleriyle küresel çapta ses getirmeyi hedefliyor.

Memurluğu bıraktı, üretime başladı! Şimdi yurt dışından sipariş yağıyor… - F5Haber

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN