Memur emeklileri ayağa kalkacak! Memurlara bir lira bile yok, SGK uzmanı 'duyum aldım' diyerek açıkladı

Memur emeklileri ayağa kalkacak! Memurlara bir lira bile yok, SGK uzmanı 'duyum aldım' diyerek açıkladı

Memur emeklileri bunu duyunca ayaklanacak! Memurlara bir lira bile yok! SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 'duyum aldım' diyerek açıkladı...

Haziran ayında açıklanan enflasyon verilerine göre, 2024 yılının ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlendi. Bu durum, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 22,72 oranında zam yapılacağını gösteriyor. Memurlar içinse 5 aylık enflasyon farkı dahil zam oranı yüzde 17,22 olarak açıklandı. Ancak, Temmuz ayında emekli ve memurlara refah payı verilip verilmeyeceği konusu büyük bir merak konusu.

SGK UZMANI İSA KARAKAŞ'IN AÇIKLAMALARI

isa-karakas-kimdir.jpg

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, TGRT canlı yayınında yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını yüzde 25,75 olarak hesapladığını belirtti. Ancak, Karakaş’ın kulis bilgilerine dayandırdığı açıklamalara göre, memurlar için herhangi bir refah payı ödemesi yapılmayacak. Karakaş, "SSK ve Bağ-Kurluların gelecek olan zammını yüzde 25,75 olarak hesapladım. Bizim aldığımız kulis bilgilerine göre, memura bir kuruş bile refah payı olmayacak. Bununla ilgili çok katı bir tutum olduğu duyumunu aldık." dedi.

MEMURA REFAH PAYI BEKLENTİSİ

Bakandan ödeme müjdesi! Hesaplarınızı kontrol edin paralar yatıyor – Hasan YAPICI

İsa Karakaş, memurların toplu sözleşmedeki yüzde 10’luk zam ve enflasyon farkı eklendiğinde yüzde 20’nin üzerinde bir zam alacağını söyledi. Ancak, refah payı ödenmeyeceği bilgisi büyük bir hayal kırıklığı yaratacak gibi görünüyor. Karakaş, memurlar için ek bir ödeme ya da refah payı olmayacağını belirtti.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI

Herkes banka hesaplarını kontrol etsin! TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 ile bitenler...

Karakaş, en düşük memur emeklisinin maaşının refah payı, eşitleme ve seyyanen zam hariç 17.715 TL civarında olacağını açıkladı. Memur sendikalarının, memur emeklilerinin maaşlarının yetersizliği konusunda ısrarcı olduklarını belirten Karakaş, seyyanen zam yapılması halinde en düşük memur emeklisi maaşının 32.835 TL’ye çıkacağını ifade etti. Ancak, temmuz ayında seyyanen zam yapılmayacağı da kesin bir dille belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN