MEB'in LGS uygulamasından habersiz veliler mağdur oldu

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan Fahir İlkel Ortaokulu'nda, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sırasında yaşanan uygulama velilerin isyanına neden oldu. Sınavın ilk oturumu sonrasında öğrencilerin mola verdiği sırada, velilerin okul bahçesine girmesine izin verilmedi. MEB'in LGS uygulamasından habersiz veliler ise çocuklarına tel örgülerin ardından seslendi.

MERVE ŞİŞMAN

Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı saat 09.30’da başladı. İstanbul’da da on binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava girmek için okullara koştu. Veliler ise okul önünde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi.

Sınavın ilk oturum 09.30'da başladı. Sözel alandan oluşan ilk oturumda öğrenciler 50 soru için 75 dakika süre verildi. İlk oturum saat 10.45'te sona erince sınava giren öğrenciler için 45 dakikalık mola süresi başlamış oldu.

İstanbul Esenyurt Fahir İlkel Ortaokulu'nda, 45 dakikalık molası süresince sınıflardan dışarı çıkan öğrenciler bir uygulamaya şahit oldu.

yeni-proje-4.jpg

45 DAKİKALIK MOLADA SKANDAL UYGULAMA

Veliler, çocuklarının sınav öncesinde ve sonrasında ihtiyaçlarını gidermek için okul bahçesine giriş yapmak istediklerinde, karşılarına kilitli kapılar çıktı.

Okulun dış kapısına tırmanan veliler ise çocuklarına kalabalığın arasında bağırarak ulaşmaya çalıştı. Velilerin ifadelerine göre, bazı öğrenciler diyabet hastası ve çocukları sınava girdiği için cebinde okul kantininden yiyecek alacak parası yok.

VELİLER TEL ÖRGÜLERDEN ÇOCUKLARINA ULAŞMAYA ÇALIŞTI

Esenyurt Fahir İlkel Ortaokulu'nda yaşanan olaya ilişkin veliler isyan etti. KARAR'a konuşan veliler ise şu ifadeleri kullandı:

"Bugün LGS'ye giren öğrencileri okul yönetimi, kendi kantininden satış yapmak için bu uygulamayı yaptı. Veliler cezaevinin duvarından tırmanır gibi çocuklarına ulaşmaya çalışıyor. Velilerin diyabet hastası, engelli çocuğu var. İnsanlar çocuklarına para da veremedi. Ebeveynler bu şekilde tel örgülerden çocuklarına ulaşmaya çalışıyor"

'BAKANLIĞIN VERDİĞİ MEVZUATI UYGULADIK'

Konuya ilişkin KARAR'a konuşan Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yetkili kişi, özel durumu olan öğrenciler için Okul Aile Birliği'nin gereken her şeyi yaptığını dile getirdi.

'Velilerin sınav boyunca bahçeye alınması zaten yasak' diyen yetkili kişi, engelli, diyabet ya da bazı sağlık sorunlarına sahip olan öğrenciler için tedbirlerin alındığını dile getirdi. Okul kantininden yapılacak alışveriş içinde okul yönetimi ile görüşüldüğünü öğrencilerden para talep edilmediğini belirtti.

"Bakanlığın verdiği mevzuatı uyguladık" diyen yetkili, Esenyurt Fahir İlkel Ortaokulu'nda bir tane velinin engelli öğrencisiyle ilgili bilgi verdiğini dile getirdi. Yetkili kişi, "O öğrenci içinde velisi okula davet edildi. Öğrencisiyle irtibat sağlandı" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN