MEB'den öğretmenlere yeni genelge! 24 Kasım Öğretmenler Günü artık böyle kutlanacak

MEB'den öğretmenlere yeni genelge! 24 Kasım Öğretmenler Günü artık böyle kutlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yeni genelge paylaşıldı. Yeni genelgeye göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde değişikliğe gidildi. Bu özel gün artık bu şekilde kutlanacak. İşte yeni yönergeler...

BURAK ÖZTOPRAK

Eğitim öğretimde önemli tarihlerden birisi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü için yeni yönergeler paylaşıldı. Bu güne özel etkinlikler ve yarışmalar düzenlenecek. İşte MEB'den gelen yeni genelge...

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜN ÖNEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yeni bir genelge yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, Öğretmenler Günü'nün, öğretmenlerin ilmi, irfanı ve vicdanıyla topluma yön veren rehberler olduğu bilinciyle çeşitli etkinliklerle kutlanması gerektiği vurgulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün, öğretmenlere duyulan minnetin bir ifadesi olduğu ve bu özel günün, öğretmenlerin geleceğimizi şekillendirmedeki önemini vurgulamak için bir vesile olduğu belirtildi. Bu bağlamda, öğretmenlerin ve vatandaşların bu kutlamalara katılımının en üst seviyede sağlanması gerektiği ifade edildi.

9mfbrquvfukjbp35l4x26w.webp

KUTLAMALAR İÇİN YENİ YÖNERGELER

Yeni genelgeye göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hedeflenen güçlü Türkiye’nin temel yapı taşlarının öğretmenler olduğu vurgulanacak. Yurt içinde ve dış temsilciliklerde düzenlenecek kutlama etkinlikleri ile öğretmenler arasındaki dayanışma, sevgi ve saygı bağları kuvvetlendirilecek; öğretmenlik mesleğinin toplumdaki saygınlığı artırılacak.

Kutlama programlarının hazırlanmasında öğretmenler, öğrenciler, okul ve kurum yöneticileri, okul-aile birlikleri, veliler, kamu ve özel kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve basın-yayın organlarının etkin katılımı sağlanacak. Bu programlarda öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik eğitici ve bilgilendirici etkinliklere yer verilecek. Ayrıca, şehit öğretmenlerin kabirleri başında anılacak, emekli öğretmenler ziyaret edilecek ve adaylık sürecini tamamlayan öğretmenlerin yemin etmesi sağlanacak.

juou420lyusytrchh-mdtq.webp

ÖZEL ETKİNLİKLER VE YARIŞMALAR

Öğretmenler Günü kapsamında, öğretmenler için çeşitli spor müsabakaları düzenlenecek, mesleki başarılarıyla öne çıkan öğretmenler başarı öykülerini meslektaşları ve öğretmen adaylarıyla paylaşacak. Ayrıca, öğretmenlik mesleğiyle ilgili anı, resim, şiir, kompozisyon, kısa film ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecek, dereceye giren eserler sergilenecek.

z1y3nxaqku-gnqq7ddkyrw.webp

KAMU/ÖZEL KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ

Genelge kapsamında, Öğretmenler Günü haftasında ve yıl boyunca üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde öğretmenlik mesleğinin misyonu, saygınlığı ve adanmışlığı gibi temaları ele alan etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca, öğretmen ve öğrencilere yönelik indirim kampanyaları düzenlenmesi için kamu/özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılacak.

Son olarak, 100. Yıl Eğitim Ormanı'nda ağaç dikimi etkinlikleri düzenlenecek, öğretmenlere sunulacak hediyeler konusunda ise mesleki etik ilkelere dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Bu yeni düzenlemelerle, 24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlerin toplumdaki değerini yüceltmek ve saygınlığını artırmak amacıyla daha anlamlı ve kapsamlı bir şekilde kutlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN