MEB, o görev için öğretmen arıyor: Sayılı günler kaldı

MEB, o görev için öğretmen arıyor: Sayılı günler kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde faaliyet gösteren okullarda 29 Ekim tarihinden itibaren sınav haftasına geçiş yapılacak. Bu süreçte özellikle Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan ortak sınavlar ön plana çıkıyor.

Söz konusu sınavlar kapsamında 6. sınıfların Türkçe ve matematik dersleri ile 10. sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı ve matematik dersleri için ortak sınavlar düzenlenecek. Bu sınavların değerlendirilmesi, il milli eğitim müdürlükleri tarafından ölçme değerlendirme sınav hizmetleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Ancak, sınavların okunması için gereken iş yükü göz önüne alındığında, sınav okuyacak öğretmenlere ihtiyaç duyulacağı anlaşılmaktadır. Bu bağlamda, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, ilköğretim matematik ve ortaöğretim matematik öğretmenlerinin temin edilmesine yönelik bir ihtiyaç söz konusu.

Öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla, il milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara resmi yazılar gönderilecektir. Bu yazılarla, okullarda hangi branşlarda öğretmen açığı olduğu belirtilerek, gerekli atamaların yapılması hedeflenmektedir.

Eğer bu öğretmen ihtiyacı karşılanamazsa, öğretmenler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yönlendirmeleri doğrultusunda görevlendirilecektir. Bu süreç, öğrencilerin sınavlarının sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için kritik bir öneme sahiptir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN