Marmara ve Ege toz duman olacak! Uçakları bile düşürebilir: Prof. Dr. Orhan Şen'den kritik uyarı

Marmara ve Ege toz duman olacak! Uçakları bile düşürebilir: Prof. Dr. Orhan Şen'den kritik uyarı

Dünyayı korkutan olay Türkiye’ye kadar sıçrayabilir. Öyle ki korkulan olursa Marmara ve Ege toz duman olacak. Prof. Dr. Orhan Şen’den kritik uyarı geldi. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Sicilya Adası’nda bulunan ve yüksekliği 3 bin 30 metreye yakın olan Etna Yanardağı yeniden kül ve lav püskürtmeye başladı. Patlamadan dolayı atmosfere yayılan kül bulutu nedeniyle Katanya Havalimanı uçuşları geçici olarak durdururken, bazı yolcular da yakınlardaki diğer havalimanlarına yönlendirildi.

Avrupa kıtasının en yüksek aktif yanardağı olan Etna Yanardağı, Temmuz ayının başlarından bu yana sürekli volkanik faaliyetlere devam ediyor. Bu durumun bu kadar sık tekrarlanması endişeye yol açarken, Türkiye’ye etkisi için Prof. Dr. Orhan Şen’den uyarı gecikmedi.

orhan-sen-marmara-ve-ege-1.jpg

“MARMARA VE EGE’YE ULAŞABİLİR”

Etna Yanardağı’nın yeniden püskürtmeye başladığı kül ve lavların içerisinde çok sert partiküller olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen, bunların uçak motorlarına zarar vereceğini belirtti.

Ayrıca Şen, kül bulutunun hava hareketine göre Marmara ve Ege bölgelerine de ulaşabilme ihtimali olduğuna değinerek, takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN