Malatya depremi sonrası 2 bölgeye daha kritik uyarı! Prof. Dr. Okan Tüysüz uyardı: 6 şiddetinde deprem olabilir

Malatya depremi sonrası 2 bölgeye daha kritik uyarı! Prof. Dr. Okan Tüysüz uyardı: 6 şiddetinde deprem olabilir

Malatya depreminin ardından korkutan uyarı geldi. Prof. Dr. Okan Tüysüz, 6 şiddetinde deprem olabileceği yönünde açıklamalarda bulundu. Deprem sonrasında o 2 bölgeye dair kritik uyarılar yapıldı. İşte uyarı yapılan bölgeler...

Türkiye gündemine oturan Malatya depremi hakkında uyarılar yapıldı. Prof. Dr. Okan Tüysüz, o iki bölgeye dikkat çekerek uyardı. Deprem şiddetinin 6 büyüklüğüne kadar yükselebileceğini paylaştı. İşte o bölgeler...

DEPREM UZMANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Günün öğle saatlerinde meydana gelen Malatya depremi 5.9 büyüklüğünde olarak paylaşıldı. AFAD'ın açıklamalarına göre, 10 kilometre derinlikte yaşanan sarsıntıdan çevre iller de etkilendi. Kale ilçesinin merkez olduğu deprem sonrasında 6 Şubat depreminden etkilenen vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Panik ortamı oluşan deprem bölgesinde can ve mal kaybı yaşanmazken, deprem uzmanlarından tek tek açıklamalar yapıldı.

d7edb5d0-8b96-11ef-ad63-6f68440cad48-png.webp

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7 VE ÜZERİ OLABİLİR

NTV canlı yayınında konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, o bölgeleri işaret ederek dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Bingöl ve çevresinde bulunan Yedisu fay hattından bahsederek 7 ve üzeri deprem uyarısında bulundu. Tüysüz açıklamalarında Palu - Bingöl yöresinden de bahsetti.

Doğu Anadolu Fay Hattı'nda depremin gerçekleştiğini söyleyen Okan Tüysüz, 6 Şubat depremi ve Elazığ depreminden bahsetti. Bu depremlerle beraber stresin fazla bir şekilde yüklendiğini vurgulayarak, bölgedeki faylardan birisinin harekete geçtiği düşüncesini paylaştı. Asrın felaketi 6 Şubat depreminin ardından Doğu Anadolu ve Orta Doğu Anadolu'nun kesişim noktasında stres olduğunu daha öncesinde belirttiğini söyleyerek, "Dolasıyla bölgenin tamamı için bu tür depremleri olağan karşılamak lazım ama özellikle de bazı alanlarda özellikle dikkatli olunması lazım. Bingöl tarafında biraz. Elazığ'a uzanan Çelikhan'a kadar olan kısım gibi. Bingöl çevresinde Yedisu segmenti dediğimiz ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyeli olan bir bölge var. Burası Erzincan Ovası'nın doğusu ile Bingöl arasındaki kalan kesimde yer alıyor. Bir diğeri Palu-Bingöl yöresi. Burada uzun süredir deprem olmamış ve aktif fayların yoğun olduğu bir bölge. Bunun dışında, özellikle Güneydoğu Anadolu Fayı dediğimiz, nerdeyse Hatay'dan başlayıp Hakkari'ye kadar uzanan bölge ki burada depremler meydana geliyor. Zaman bu büyüklükte belki 6 ve üstünde depremlerin olması olağan." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN