LGS tercih süreci başladı: Son gün 17 Temmuz

LGS tercih süreci başladı: Son gün 17 Temmuz

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının belli olmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, tercih sürecinin başladığını ve 17 Temmuz'a kadar devam edeceğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinin bugünden itibaren 17 Temmuz'a kadar devam edeceğini duyurdu. Bu kapsamda, merkezi sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılın yüzdelik dilimleri e-Okul sistemi üzerinden erişime açıldı.

Öğrenciler, e-Okul üzerinden okulların geçen yılki taban ve tavan yüzdelik dilimlerini kendi sınav sonuçlarıyla karşılaştırabilecekler. Ayrıca, sınavsız yerleştirme kapsamında öğrenci alan okulların tercih tablolarına da yerel yerleştirme bölgelerine göre erişilebiliyor.

TERCİH ROBOTU KULLANIMA AÇILDI

Bakanlık, öğrencilere tercih sürecinde kolaylık sağlamak amacıyla tercih robotunu hizmete sundu. Tercih robotu ile öğrenciler, istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında il ve ülke genelinde okul listelerine ve detaylı bilgilere erişebiliyor.

Öte yandan, bu yılki LGS merkezi sınav sonuçlarına göre, üst yüzdelik dilimlerdeki yığılma 2023 LGS'ye göre daha düşük gerçekleşti.

Buna göre LGS kapsamındaki merkezi sınavın geçen yıla göre göre yüzdelik dağılım karşılaştırmasında; 460-470 puan alan öğrenci oranı geçen yıl yüzde 1,84 iken bu yıl 1,17; 470-480 puan alan öğrenci oranı yüzde 1,48 iken bu yıl yüzde 0,90; 480-490 puan alan öğrenci oranı yüzde 1,15 iken bu yıl yüzde 0,61; 490-500 puan alan öğrenci oranı ise yüzde 0,33 iken bu yıl yüzde 0,19 oldu.

LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz'da açıklanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN