Leyla Zana’dan Bahçeli’nin çağrısına destek

Leyla Zana’dan Bahçeli’nin çağrısına destek

MHP lideri Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrıya Leyla Zana'dan destek geldi. Zana, "Barışı gözleyenlere selam geldi, gözümüz aydın." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde grup toplantısında Abdullah Öcalan'a çağrıda bulunmuş ve “Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin.” demişti. Bahçeli'nin çağrısına Leyla Zana'dan destek geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zana, "Barışı gözleyenlere selam geldi, gözümüz aydın! Bizler, yani barışa susamış olanlar bu gelişmeleri, hukuki ve siyasi bir düzlemde demokratik çözüme dönüştürmeye çalışanların amasız, ancaksız yanında, arkasında duracağız." ifadelerini kullandı.

Zana'nın paylaşımı şöyle;

"Çatışma ve savaşlardan feryat eden herkese bir umut ışığı doğdu! Barışı gözleyenlere selam geldi, gözümüz aydın! Bizler, yani barışa susamış olanlar bu gelişmeleri, hukuki ve siyasi bir düzlemde demokratik çözüme dönüştürmeye çalışanların amasız, ancaksız yanında, arkasında duracağız. Ortadoğu coğrafyasına barış tohumları ekenler bilmeli ki; bu tohumları sulamaya devam edeceğiz. Mesele köklü, tarihsel ve ağır! Hepimiz, en az yüzyıldır süren bu savaşın bitmesi için tarihsel, derin ve ciddi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Onyıllar önce ekilen barış tohumlarının bereketi bol olsun, yarınlarımız özgür olsun!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN