Kuzey Amerika’da yetişiyor, şifası duyan pazarda markette arıyor! Türkiye’de yetişmez diyenler pişman!Konyalı üreticiler başardı

Kuzey Amerika’da yetişiyor, şifası duyan pazarda markette arıyor! Türkiye’de yetişmez diyenler pişman!Konyalı üreticiler başardı

Kuzey Amerika'ya özgü bir meyve olarak biliniyor birçok kişi Türkiye'de yetişmez diyerek üreticiye baştan caydırmaya çalışıyor. Şifasını duyan her gün tüketmek istiyor. Türkiye'de yetişmez diyenler şimdiden pişman oldu. Konyalı üreticiler verimli topraklarda o ürünü de yetiştirmeyi başardı.

Kuzey Amerika'da yetişen aronya bitkisi artık Türkiye topraklarında da yetiştiriliyor. Meyve üretimi ile adından söz ettiren Akşehir ilçesinde bu kez de aronya meyvesi üretimi yapılıyor. Bir çok şifası bulunan aronya meyvesi üreticinin yüzünü güldürdü.

HERKES ÜRETİCİYİ DESTEKLİYOR

Gölçayır Mahallesi'nde üretimi yapılan aronya bitkisi Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından da destekleniyor. Yaban domuzu gibi yabani hayvanlara karşı bitkinin korunması sağlanırken ürünlere zarar vermemesi için enerji kaynağı paneller kurularak güneşten elektrikli çit ile bahçelerin etrafı çevriliyor.

Tekirdağ'da üretim alanı genişleyen aronyanın hasadı başladı

Antioksidan zengini bir meyve olarak bilinen aronya diyabete iyi gelirken kötü kolesterol düzeyini de azaltmaktadır. Değerli bir meyve olarak hayatımızın içerisinde yer alan aronya hastalık ve zararlı durumları üzerinde çalışmalarla gündemde yer alıyor.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kırmızı ve siyah renkleri ile dikkat çeken aronya meyvesi taze, kurutulmuş ve meyve suyu olarak da tüketilmektedir. Aronya meyvesinin en bilinen faydaları antioksidan açısından zengin olması olarak görülürken diyabeti Kontrol etmesi, kalp sağlığını koruması ve antik kanser etkisi yaratabilme özelliklerini de içerisinde saklıyor.

Deneme amaçlı yetiştirdiği 'aronya'yı Nevşehir'de yaygınlaştırmaya çalışıyor

ARONYA MEYVESİ NEDİR?

Gülgiller familyasına ait üzümsü meyveler grubunda bulunan aronya Keskin bir tada sahip olması ile birlikte Çalı bitkisinin küçük ve koyu renkli meyvesi olarak bilinmektedir.Ana vatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesi Avrupa'nın bazı bölgelerinde de yetiştiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN