Kuvvetli yağış geliyor: 2 ilde turuncu, İstanbul dahil 22 ilde sarı alarm

Kuvvetli yağış geliyor: 2 ilde turuncu, İstanbul dahil 22 ilde sarı alarm

AFAD, Kırklareli ve Tekirdağ’da turuncu kod, İstanbul dahil 22 ilde ise sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Vatandaşlara sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yurt genelinde etkili olması beklenen şiddetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

2 İLE TURUNCU KODLU UYARI

AFAD’ın açıklamasına göre, Kırklareli ve Tekirdağ için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

22 İLE SARI KODLU UYARI

22 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kod ile uyarı yapılan iller arasında; Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Manisa yer aldı.

AFAD, turuncu uyarı verilen Kırklareli ve Tekirdağ’da 57 ihbar alındığını, Karabük’te ise 5 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğini vurgulayan AFAD, ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı da tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yağışlar İstanbul'dan, Bursa, İzmir ve Antalya'ya kadar bölgesel ve şiddetli. Ankara'da da yağmur şiddetleniyor, Beş kentte de su baskını tehlikesi var. İstanbul 27, Ankara 28, İzmir 31, Bursa 27, Antalya 31 derece. İstanbul yeni haftaya da yağmurla başlayacak.

MARMARA

Marmara genelinde görülen yağış, Kocaeli, Sakarya, Bilecik'te daha şiddetli, sıcaklık biraz düşüyor. Edirne ve Çanakkale 32, Kocaeli 29 derece. Bölgede pazartesi de yağışlı bir gün

İÇ ANADOLU

İç Anadolu'da yağışlar Konya, Çankırı, Eskişehir, Sivas'a kadar şiddetini artıracağından bölge genelinde yıldırım, dolu ve sel tehlikesi var. Sıcaklık 28-30 derece aralığında.

EGE

Ege'de gök gürültülü sağanaklar sahillere kadar ulaşacak, Aydın, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Bodrum boyunca geniş alanda etkili. Manisa 33, Denizli ve Muğla 31, Kütahya 26 derece.

AKDENİZ

Akdeniz'de şiddetli yağmurlar Isparta'dan Mersin, Adana, Osmaniye'ye kadar pazar da devam edecek. Yıldırım ve dolu da oluşuyor. Hissedilen sıcaklık Adana'da 41, Mersin 38, Hatay 36 derece. Pazartesi yağış daha az noktada

KARADENİZ

Karadeniz'de yağış en fazla, Bolu, Karabük, Kastamonu tarafında kuvvetli, Doğu Karadeniz'de ise daha yerel olarak görülüyor. Bolu 26, Samsun 30, Trabzon 28 derece.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu'da hava açık, Erzurum 30, Malatya 35, Van 28 derece.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu'da lodos sert ve sıcak esiyor, Gaziantep 34, Diyarbakır 37, Adıyaman 36 derece.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN