Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Sıcak hava dalgası Türkiye'de etkisini göstermeye devam ediyor. altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görüleceğini ancak Kurban Bayramı'nda Türkiye'nin kuzey kesimlerinde, özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde aralıklı yağışların olacağını belirtti.

2024 yılının ilkbaharı, tarihin en sıcak ilkbaharı olarak kaydedildi. Haziran ayında da sıcaklıklar etkisini göstermeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde hava sıcaklıklarının şu anda mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyrettiğini Ancak kuzey bölgelerimizde, özellikle Marmara ve Karadeniz'de önümüzdeki 3-4 gün boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğini belirtti.

BÜYÜKŞEHİRLERDE HAVA DURUMU

Ankara ve İstanbul'da önümüzdeki 3 gün yağış beklenmediğini belirten Çelik şunları söyledi:

"Ankara'da sıcaklıklar hafta sonunda 34-35 derecelerden 30 derece civarına düşecek. İzmir'de de yağış beklentimiz yok, hava parçalı ve az bulutlu olacak. İzmir'deki en yüksek sıcaklıklar hafta sonu itibarıyla 40 dereceden 36-37 derecelere düşecek. İstanbul'da ise cuma ve cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağış bekliyoruz. Yağışla birlikte İstanbul'da sıcaklıklar 3-4 derece azalacak. Şu anda 31-32 derece olan sıcaklıklar pazar gününden itibaren 27-28 derecelere düşecek."

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

"Bayram raporunun henüz yayımlanmadığını söyleyen Çelik, "Genel olarak bayram süresince yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor, ancak kuzey bölgelerinde, özellikle Marmara ve Karadeniz'de aralıklı yağış geçişleri olacak. Cuma ve cumartesi günleri Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN