KPSS'den yeni çıkmıştı: Parkta yorgun merminin hedefi oldu

Diyarbakır'da KPSS sonrası parkta dinlenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Rabia A.'nın başına yorgun mermi isabet etti. Olayın ardından hastaneye kaldırılan öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki Koşuyolu Parkı’nda, öğle saatlerinde meydana gelen korkunç olayda, KPSS’ye giren Rabia A.'nın (26) başına yorgun mermi isabet etti.

9662358.jpg

DİNLENMEK İÇİN BİR AĞACIN ALTINA OTURMUŞTU

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sınava giren Rabia A., sınav sonrası dinlenmek için parkta bir ağacın altına oturdu. O sırada başına isabet eden yorgun mermi ile yaralanan Rabia A., çevrede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

9662354.jpg

SAĞLIK DURUMU İYİ

Hastaneye kaldırılan Rabia A.'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Rabia A.'nın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olduğu ve saat 14.30’daki ikinci oturuma bu olay nedeniyle katılamayacağı öğrenildi.

9662357.jpg

İNCELEME BAŞLATILDI

Polis, yorgun mermiyi ateşleyen kişiyi bulmak için üç farklı açıdan Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olayın aydınlatılması ve sorumluların yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

9662359.jpg

YORGUN MERMİ NEDİR?

Yorgun mermi, tabanca ya da tüfek gibi ateşli silahlarla havaya atış yapılmasının ardından merminin ulaşabildiği en yüksek konumdan aşağı düşmesine denir.

Havaya dik şekilde yapılan atıştan belli bir süre sonra mermi maksimum yüksekliğe ulaşır. Bu aşamadan sonra mermi serbest düşüşe geçer. Serbest düşme esnasında mermi sürekli hızlanır. Serbest düşmeye geçen mermi, yorgun mermi olarak isimlendirilir.

Dikey şekilde havaya atılan mermi 1500 metre yüksekliğe kadar çıkabilir. Merminin serbest düşmesi esnasında hızı 160 km hıza ulaşabilir. Bu nedenle yorgun mermi ölümcül olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN