KPSS'deki hatalı sorular Meclis gündeminde! KPSS sınavıyla ilgili şoke eden iddia

KPSS'deki hatalı sorular Meclis gündeminde! KPSS sınavıyla ilgili şoke eden iddia

Yüz binlerce kişinin ter döktüğü KPSS sınavıyla ilgili şoke eden iddia! 14 Temmuz'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda bazı soruların hatalı olduğu iddia edilmişti. Konu Meclis gündemine taşındı...

İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) özellikle Coğrafya, Tarih, Türkçe ve Matematik bölümlerinde hatalı sorular olduğuna yönelik iddialar üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

ZORLU'DAN SORU ÖNERGESİ

Zorlu, yüzbinlerce gencin sınav sonuçlarını etkileyecek bu iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirterek, şu sorulara yanıt aradığını ifade etti:

  • Bu yıl yapılan KPSS sınavında hatalı soru tespiti yapılmış mıdır?
  • Hatalı sorular konusunda itiraz başvurusu yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi sorular için itiraz edilmiştir?
  • İtirazlara yönelik bir inceleme yapılmış mıdır?
  • Sorular hazırlanırken yapay zeka yöntemlerinden yararlanılmış mıdır?
  • Yanlış hazırlanan sorular için itiraz yapıldığında ayrıca bir ücret alınmakta mıdır?
  • Hatalı soru tespiti yapılmışsa ne gibi bir karar alınmıştır? Bunun sınav sonuçlarına etkisi nedir?

resim-2024-07-22-121017923.png

Prof. Dr. Kürşad Zorlu, sınavın adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür iddiaların gençlerin geleceğini olumsuz yönde etkileyebileceğine dikkat çekti. İYİ Partili Zorlu'nun soru önergesi, KPSS'deki hatalı soruların Meclis gündemine taşınmasına vesile oldu.

Bu gelişmelerin ardından gözler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in vereceği yanıtlara çevrildi. Bakanlığın konuya ilişkin yapacağı açıklamalar, sınava giren adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN