Köylüler görünce dua etmeye başladı! Herkesi şaşkına çeviren esrarengiz olay: Suların altından çıkıyor

Köylüler görünce dua etmeye başladı! Herkesi şaşkına çeviren esrarengiz olay: Suların altından çıkıyor

Köylüler o manzarayı görünce dua etmeye başladı! Herkesi şaşkına çeviren esrarengiz olay! Suların altından çıkıyor...

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde bulunan Menzelet Barajı, yaklaşık 40 yıl önce inşa edildiğinde Şadalak köyünü sular altında bırakmıştı. Son dönemde yaşanan kuraklık ve azalan yağışlar nedeniyle baraj suları çekilince, eski köy yeniden gün yüzüne çıktı. Ortaya çıkan köy kalıntıları arasında evler, köprüler, çeşmeler ve mezarlık yer alıyor.

Su çekilince mezarlık gün yüzüne çıkınca köylüler dua etti

Eski köylerini yeniden gören vatandaşlar, geçmişe duydukları özlemle bölgeyi ziyaret etmeye başladı. Köy sakinlerinden Hüseyin Özer, çocukluğunun geçtiği bu topraklarda eski mezarlık, köy evleri ve köprülerin ortaya çıkmasıyla duygulandıklarını belirtti. Özer, "Biz de onların geçmişine sahip çıkma adına hem burada kalıyoruz hem de deprem sonrası buraya yeniden gelmek zorunda kaldık. Mezarlıkları ziyaret edip dua ediyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN