Köylerde mavi dil hastalığı paniği! Bulaşınca ölüme kadar götürüyor: Acil karantina uygulaması başlatıldı

Köylerde mavi dil hastalığı paniği! Bulaşınca ölüme kadar götürüyor: Acil karantina uygulaması başlatıldı

Her şey bitti bu kez de mavi değil hastalığı başladı. Köylerde acil durum alarmı verildi. Bulaşınca ölüme kadar götürüyor herkesi tedirgin ediyor. Acil karantina uygulaması başlatıldı. İşte tüm detaylar…

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi mavi dil hastalığı ile çalkalanıyor. Hayvanlarda tespit edilen koyun, keçi, sığır ve ineklerde ölüm ve sonuçlanabilen hastalık hayvan pazarlarının kapatılmasına neden oldu. Bölgede Karantina uygulaması başlatıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğü Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığının Türkiye'de de görüldüğünü açıkladı.

AVRUPA'DAN SONRA TÜRKİYE'DE

Avrupa'da hızla yayılan koyun, keçi sığır ve inekleri ölüme kadar götüren mavi dil hastalığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerler tarafından yapılan kontroller ve laboratuvar testlerinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mavi dil hastalığının tespit edildiğini belirtti.

Mavi dil hastalığıyla mücadele kriterleri belirlendi

KARANTİNA UYGULAMASI BAŞLATILDI

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte önlemlerin tedbir amaçlı alındığı belirtildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada Şu ifadeler yer aldı:

"Önlem ve tedbir amaçlı Harkaçtığı, Yusufizzettin, Şabaplı, İlbistanlı, Kösepınarı, Karakütük, Koçlu, Yoğunoluk, Değirmendere ve Tahta köylerinde ve Kadirli Hayvan Pazarı'nda büyükbaş ve küçükbaş havyan alım satım ve sevk işlemleri ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Mavi dil hastalığı hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz bir hastalık değildir. Yapılan karantina çalışmaları hayvan sağlığını koruma amaçlıdır"

Hayvanlarda 'mavi dil' salgını: Ölümcül tehlike büyüyor - Haber Ekspres- İzmir Haberleri- Son Dakika Haberleri

Kadirli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri Konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek canlı hayvan pazarının ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN