Korkutan açıklama! O ilimizde diri fay hattı bulundu: Uzmanlar metrelerce kazarak ortaya çıkardı

Korkutan açıklama! O ilimizde diri fay hattı bulundu: Uzmanlar metrelerce kazarak ortaya çıkardı

Deprem kuşağında yer alan Türkiye için korkutan açıklama geldi. O ilimizde de diri fay hattı tespit edildi. Deprem uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. İşte diri fay hattı bulunan o ilimiz...

Türkiye'de yaşayan vatandaşların hayatına 6 Şubat 2023 tarihinde giren deprem korkusu halen sürüyor. Deprem konusundaki araştırmaların ardından o ilimizde diri fay hattı tespit edildi. Uzmanların çalışmaları sonrasında diri fay hattı ortaya çıktı. İşte o ilimiz...

DEPREM MASTER PLANI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeleri Birliği'nin (TBB) ortak çalışması sonucunda yeni bir diri fay hattı keşfedildi. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketiyle hayatımıza giren deprem korkusunun ardından yapılan çalışmalarda bir sonuç elde edildi. Kayseri'de tespit edilen diri fay hattı bölge halkını korkuttu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Deprem Master Planı Çalışmaları'nı sürdürüyor.

ptv9zivwvkw2nx77rope3a.webp

SİVAS'TAN KAYSERİ'YE UZANIYOR

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi ve AFAD Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fikret Koçbulut'un da destek verdiği proje hakkında açıklamalar yaptı. Çalışmaların bir haftadır sürdüğünü söyleyerek, TÜBİTAK tarafından desteklenen bir çalışma olduğunu vurguladı. Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi başlığında bir çalışma olduğunu belirterek, "AFAD, MTA, Belediyeler Birliği ve TÜBİTAK destekliyor, 14 projeden oluşan büyük bir proje." ifadelerini kullandı.

Toplamda yer alan 14 projeden 11 numaralı projede yer aldığını belirterek, Sivas ilimizden; Tecer, Altınyayla, Gemerek, Sarıoğlan, Bünyan ve Kayseri'ye kadar uzanan Deliler Fayı Hattı üzerinde çalışacaklarını belirtti.

zwnlhrfyskugydbd5jqg8w.webp

SONRAKİ ADRES ECEMİŞ FAY HATTI

Kayseri'de çalışmaların devam edildiğine vurgu yaparak, bir sonraki adresin Ecemiş Fay Hattı olduğunu işaret etti. Araştırma sonuçlarını belediye ile paylaşılacağını söyleyen Koçbulut, "Yaptığımız kazı çalışmaları neticesinde artık fayın varlığını ortaya koyduk. Sağ tarafta bozuşmuş malzemeyi görüyoruz, sol tarafta ise karasal birimleri görüyoruz. Jeolojik anlamda bunların böyle karşı karşıya gelmesi sadece fay ile olur. Deliler Fayı'nın Sarıoğlan segmentinin şu andaki verilere göre, ters bileşenli bir fay olduğunu söyleyebiliriz. Daha sonra buranın bir kesiti çizilecek, örnekleme yapılacak, bu sonuç çıktığında bu fayın kayma hızı, deprem üretme aralığı ortaya çıkacak, bundan sonra yorum yapabileceğiz" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN