Almanya'da köpek vergisi rekoru: Yılda 421 milyon euro

Almanya'da köpek vergisi rekoru: Yılda 421 milyon euro

Almanya'da köpek sahiplerinden alınan vergi, 2023 yılında rekor seviyeye ulaşarak yüzde 1,6 artışla 421 milyon avroya çıktı.

Almanya'da köpek vergisi gelirleri, 2023 yılında yüzde 1,6 artış göstererek 421 milyon avroya ulaşarak tarihi bir zirveye ulaştı. Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yapılan açıklamada, belediyelerin köpek sahiplerinden topladığı vergi miktarının, 2022 yılına göre kaydedilen artışla birlikte önemli bir ekonomik gösterge olduğu vurgulandı.

KÖPEK VERGİSİ VE İLGİLİ MALİYETLER

Açıklamada, köpek sahiplerinin ödemek zorunda olduğu vergi miktarının, evdeki köpek sayısına veya köpek ırkına bağlı olarak belirlendiği belirtildi. Ancak yüksek vergi gelirlerinin, dört ayaklı evcil hayvanların sayısının arttığı anlamına gelmediğine dikkat çekildi. Almanya'da, köpek sahipliği sadece vergi ödemekle kalmayıp, aynı zamanda maliyetlerin de arttığını ortaya koyuyor. 2023 yılında köpek ve kedi mamalarının fiyatları ortalama yüzde 17 oranında artış gösterdi.

VERGİNİN YAPISI VE YEREL YÖNETİMLER

Köpek vergisinin yıllık miktarı ve yapısı, her bir belediye tarafından bağımsız olarak belirleniyor. Almanya'da köpek vergisi, her yıl düzenli olarak ödeniyor ve vergi beyannamesi vermeyen veya vergi ödemeyen köpek sahiplerine çeşitli cezalar uygulanıyor.

KOVİD-19'UN ETKİSİ

Kovid-19 salgını sırasında, evde geçirilen sürelerin artmasıyla birlikte Almanya'da daha fazla kişinin köpek sahiplenme eğiliminde olduğu gözlemlendi. Evcil Hayvan İşletmeleri Derneği (ZZF) ve Evcil Hayvan Sanayi Derneği (IVH) tarafından yapılan ortak araştırmalara göre, 2023 itibarıyla Almanya'daki hanelerde yaklaşık 10 milyon 500 bin köpek yaşamakta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN