Konutlardan sonra onları da kaptılar! Ruslar Türkiye'yi bıraktı Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor, nedeni ise

Konutlardan sonra onları da kaptılar! Ruslar Türkiye'yi bıraktı Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor, nedeni ise

Akın akın Türkiye'ye gelen Ruslar ve Arapların yeni hedefi herkesi şaşırttı. Türkiye'den aldığı konutlarla adından sıkça söz ettiren Araplar bu kez konut almakla değil Rusları elimizden çalmakla gündeme geldi. Ruslar Türkiye'den vazgeçti koşa koşa Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor.

Her yıl binlerce turist Türkiye'ye giriş yaparken özellikle Ruslar, Türklerin vazgeçilmez adresi oluyor. Rusların bu yılki tercihleri Türkiye değil Birleşik Arap Emirlikleri oldu. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobishchanov, Birleşik Arap Emirlikleri'nde tatil paketlerinde daha uygun olması Rusların bu yılki tercihini değiştirdiğini söyledi.

TATİL YAPMASI DAHA UCUZ

Birleşik Arap Emirlikleri'nde görülen stabil ekonomi, düşük enflasyon oranı ve avantajlı kredi koşulları ile birlikte Rusların da bu yılki tatil tercihi Birleşik Arap Emirlikleri oldu. Kobishchanov Rusların neden BAE’yi tercih ettiğini açıkladı. Rusların BAE’yi tercih etme nedeni şu şekildedir:

Rusya: Türkiye'de artan tatil fiyatları nedeniyle Rus turistlerin sayısı gerileyebilir - Son Dakika Dünya Haberleri | Cumhuriyet

Ekonomik Stabilite: Birleşik Arap Emirlikleri, düşük enflasyon ile birlikte istikrarlı ekonomik koşullar sayesinde turizm sektöründe avantajlı konumda bulunması ile birlikte düşük maliyetli paketler sunmaktadır.

Düşük İşgücü Maliyetleri: BAE'de işgücü maliyetlerinin Türkiye'ye kıyasla çok daha düşük olması otelcilik sektöründe işletme maliyetlerini azaltarak fiyat avantajı sağlamaktadır.

Daha Uzun Turizm Sezonu: BAE, Türkiye'ye göre daha ucuz bir turizm sezonu sağlarken özellikle yaz aylarında Rusların tercihi oluyor.

Moskova'da yaşayan Ruslar: Karar gözden geçirilsin Türkiye'de tatil yapmak istiyoruz

TÜRKİYE'DE TATİL İMKANLARI ZORLUYOR

Kobishchanov tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Türkiye'de Otelcilik sektörünün gelişimi son yıllarda yavaşlarken faiz oranları ve ekonomik sıkıntılar da turistleri zorluyor. Sektördeki yatırım ve gelişim olumsuz etkilenirken Türk otellerinin mali zorluklarla başa çıkamaması durumu da iflas haberlerini de beraberinde getiriyor.

BAE'nin daha avantajlı turizm paketleri sunması ile birlikte Türkiye'nin rekabet gücünü zorluyor. Türkiye turizm gelirleri için önemli bir kaynak olan turistler sektörün etkileri ile birlikte azalırken kademeli bir şekilde strateji belirlenmesi gerektiği de vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN