Kliması olmayan eski araçlara yaptı, talepler patladı! Adana sıcağına çözüm: Görenler inanamıyor

Kliması olmayan eski araçlara yaptı, talepler patladı! Adana sıcağına çözüm: Görenler inanamıyor

Kavurucu yaz günlerinde kliması olmayan eski araçlara yaptı, talepler adeta patladı! Adana sıcağına çözüm: Görenler inanamıyor...

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden Adana'da, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarak rekor seviyelere ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, gölgede sıcaklık 38 dereceyi bulurken, park ve bahçelerdeki termometreler 47 dereceye kadar çıktı. Nem oranıyla birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti.

ESKİ MODEL ARAÇLARA KLİMA TAKILIYOR

Kliması olmayan araçlara ‘ev tipi’ klima

Adana’da çöl sıcaklarıyla başa çıkamayan birçok eski model araç sahibi, araçlarına ev tipi 9 BTU klima taktırarak çözüm buldu. Klima takılan en eski aracın, 1972 model bir Tofaş Murat 124 olduğu belirtildi.

Klima ustası Fatih Demiryürek, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Tavanlarını kesmek suretiyle klimayı aracın üzerlerine yerleştiriyoruz. Monte ettiğimiz klimalar, normal evlerde bulunan 9 bin BTU'luk klimalar. Normal araçlarda bulunan klimalardan daha soğuk bir hava üfleyerek Adana sıcağında insanları serinletiyor. Herhangi bir sorun sıkıntı yaşamıyoruz. Adana sıcaklarına bu çözüm olmazsa zaten kimse aracına binemiyor” dedi.

MALİYETİ 22-23 BİN LİRA

Kliması olmayan araçlara ‘ev tipi’ klima

Yeni model araç almak istemeyen ve klasik araçlarından vazgeçemeyen vatandaşlar genellikle klima taktırmayı tercih ediyor. Demiryürek, “İnsanlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Maliyeti ise toplam 22-23 bin arasında. Şu an klima taktığımız en eski araç 1972 model. Model fark etmiyor aslında 1969 model araca kadar bu klimaları takabiliriz. Bunun haricinde kliması olmayan 2022 model araca bile taktık. Müşteri sorunsuz kullanıyor. Asıl hedefimiz eski araçların içerisini serinletmek” ifadelerini kullandı.

Demiryürek, 9 BTU'luk klimaların tüm araçlara monte edilebildiğini ve gücünü aküden aldığını belirtti.

1972 model Tofaş Murat 124 aracına klima taktıran Uğur Asar, “Arabamız nostaljik olduğu için ondan vazgeçemiyoruz. Ancak sıcaklara da dayanamıyorduk böyle bir çözüm bulduk. Aracın içerisi şuanda buz gibi. Herkes görüp şaşırıyor, soruyor. Görenler resim çektirmek istiyor” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN