KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti! Merkez Bankası kararı sonrası yeni oranlar belli oldu

KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti! Merkez Bankası kararı sonrası yeni oranlar belli oldu

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yeni oranlar belli oldu...

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit bırakırken, mevduat faizleri için yeni bir karar aldı. Amacı, parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek, Türk lirası (TL) mevduat payını artırmak ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişi teşvik etmek olan Merkez Bankası, TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranını yükseltti.

TCMB'nin duyurusuna göre, KKM için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına yenileme ve TL'ye geçiş oranına göre uygulanan faiz oranı üst sınırı politika faizinin yüzde 60'ı, TL mevduat için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarına TL'ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan faiz oranı üst sınırı ise politika faizinin yüzde 80'i olarak belirlendi.

KKM FAİZ ORANI DEĞİŞTİ

Tediye ödemeleri ne kadar? Kamu işçisi ne kadar tediye ödemesi alacak? 3 taksit halinde yatacak! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bu kararla, belirlenen koşulları yerine getiren bankaların tesis edilen zorunlu karşılık tutarı için alabileceği en yüksek faiz oranları da değişti. KKM hesaplarında bu oran yüzde 30'a, TL mevduat hesaplarında ise yüzde 40'a yükseldi.

TCMB, 5 Şubat'taki basın duyurusunda, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacağını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN