Kıymalı baklava olur mu demeyin, oldu! Adanalılar patentini almak için uğraşıyor: Yiyenler ceviz sandı

Kıymalı baklava olur mu demeyin, oldu! Adanalılar patentini almak için uğraşıyor: Yiyenler ceviz sandı

Baklava baklava olalı böyle bir şey görmedi. Gaziantepliler bile bu baklavaya şaşırıp kalıyor. Artık baklava denilince akla ilk gelen Adana olacak. Baklavanın arasına kıyma girerse nasıl olur? Adanalılar denedi patentini almak için uğraşıyor. Yiyen herkes içerisinde ceviz olduğunu zannediyor.

Türkiye'de kebap denildiğinde herkesin aklında canlanan tabii ki de Adana oluyor. Bir tatlı canım tatlıya et de buluşturması ortaya inanılmaz bir lezzet çıkardı. Kıymalı baklavanın tadına bakanlar önce çok beğendi sonra şaştı kaldı. Kebabı ünlü Adana'da Dede ve baba mesleği olan tatlıcılığı 20 yıldır sürdüren Ali Büyükdaş, 3 yıldır üzerinde çalışmalar yaptığı kıymalı baklavayı son haliyle sundu. Et ve tatlıyı bir araya getiren Büyükdaş, dünyada ilk kez denediği kıymalı baklavanın patentini almak için başvuru yaptı. Kıymalı baklavanın kilogram fiyatı ise 600 TL'den satışa çıkarılıyor.

ADANALILAR KIYMAYI ACIYLA DEĞİL TATLIYLA BULUŞTURDU

20 senedir tatlı sektöründe yer alan ve 3 yıldır kıyma ve baklavanın uyumu ile ilgili çalışmalar yapan Ali Büyükdaş, kıymalı baklava ile dünyada bir ilke imza attı. Et ve tatlıyı bir araya getiren Büyükdaş, “Hep acı mı yiyeceğiz eti? Adana halkı eti çok seviyor. Aynı zamanda Adana etin kenti. Biz de Türk mutfağına yeni bir tatlı, yeni bir ürün çıkardık. Patent başvurusunu da yaptık" şeklinde konuştu.

Adana'da ilginç lezzet: "Kıymalı baklava" - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Adana'da yeni bir lezzet üreten ve talebin çok fazla olduğunu dile getiren Büyükdaş, talebin çok fazla olduğunu vurguladı. Tezgahta Günde 4 tepsi sattığını söyleyen Büyükdaş, lezzette kıyma tadı gelmediğini belirterek kokusunun olmadığına da dikkat çekti. Fıstıklı ve cevizli baklavayı aratmadığının altını çizen Büyükdaş, herkesin denemesi gerektiğini de vurguladı. Kilosunu 600 TL'den satan Büyükdaş, ilk kez 2017 yılında düşündüğünü belirterek eti çok sevdiği için böyle bir lezzete imza attığını da aktardı. Büyükdaş, “Hep eti acıyla yiyoruz, bu sefer de tatlıyla yiyelim dedik. 3 yıl üzerinde çalıştım. Farklı etler denedim, olmadı. En sonunda bir kıvam tutturdum ve o kıvamda ilerledim. İnsanlar merakla geliyor ama merak için bir tane tattıklarında tatlıyı beğeniyorlar. Hiçbir şekilde olumsuz yorum yok, talep çok fazla. İnşallah güzel yerlere geleceğiz" şeklinde konuştu.

KİMSE İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLMİYOR

Yaptığı kıymalı baklavayı parkta vatandaşlara ikram eden Ali Büyükdaş, baklavanın içinde ne olduğunu söylemeden vatandaşa ikram ettiğini ve gelen tepkilere baktığını aktardı. Deneyen kişilerin kıymalı olduğunu öğrendiğinde şaşırdığını belirten Büyükdaş, Adana'nın yeni lezzetine tam not verildiğini de vurguladı.

Adanalı et ile tatlıyı buluşturdu, ortaya farklı bir lezzet çıktı

Tatlının et ile buluşmasına ilk kez gördüğünü ifade eden Hasret Cömertbay, "İlk defa kıymadan tatlı yiyorum. Yutkunduktan sonra tadını alıyorsunuz ama çok kaliteli, enfes bir şey. Şok oldum, Adana’da bu da oldu yani. Diyet yapmasam 5 tane daha yerdim" şeklinde konuştu. Kıyma ve Baklavanın uyumunun yediği En güzel tatlılardan birini oluşturduğunu ifade eden Mertcan Demirtaş, Adanalı olarak eti çok sevdiğini vurgulayarak bu tatlıyı Yedikçe yiyesi geldiğini de aktardı. Demirtaş tatlının tadına ilk başta cevizli baklava olarak düşündüğünü de söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN