Kışlıkları hazırlayın, kar geliyor! Ünlü meteorolog tarih bile verdi: Resmen donacağız

Kışlıkları hazırlayın, kar geliyor! Ünlü meteorolog tarih bile verdi: Resmen donacağız

Ekim ayının ortasında olmamıza rağmen sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken, ünlü meteorologdan beklenen kış açıklaması geldi. Kışlıkları hazırlayın diyerek, kar müjdesini veren o ismin açıklamasına göre o tarihten itibaren resmen donacağız. İşte, Türkiye’ye soğuk hava ve kar yağışının geleceği tarih…

ESMAGÜL KOÇAK

Kış mevsimi Türkiye'ye erken geliyor! Ünlü meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sıcaklıkların önümüzdeki hafta hızla düşeceğini belirterek, kış hazırlıklarına başlanması gerektiğini vurguladı. Şen, özellikle perşembe gününden itibaren sonbahar havasının yerini kış soğuklarına bırakacağını ifade ederek, "Kışlıklarınızı çıkarın, sobaları hazırlayın, çünkü hava sert şekilde soğuyacak" dedi.

Şen’in açıklamalarına göre, özellikle Anadolu’nun dağlık bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. Yağışla birlikte sıcaklıkların 10 derece birden düşeceği tahmin ediliyor. Bu durum, vatandaşları kışa hazırlık konusunda uyardı.

kar-yagisi.jpg

KAR YAĞACAK BÖLGELERİ AÇIKLADI

Prof. Dr. Şen, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bugün Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusundaki yağmurun dışında yurtta yağış yok. Marmara'ya çarşamba günü yağmur geliyor. Perşembeden itibaren İç ve Kuzey bölgelerde sıcaklık 3-4 derece düşecek Karadeniz'in iç kesimleri ile doğu Anadolu'nun yükseklerinde Kar yağışı görülecek"

kar-yagisi-1-001.jpg

LA NİNA ORTALIĞI KARIŞTIRACAK

Meteoroloji uzmanları, La Nina hava olayının etkisinin bu kış Türkiye’de hissedileceğini ve sert hava koşullarının yaşanacağını belirtiyor. Dünya Meteoroloji Örgütü'ne (WMO) göre, La Nina'nın etkisi altında olan bu kış, 2024 Ekim ile 2025 Şubat ayları arasında soğuk ve yağışlı geçme olasılığı %60 olarak öngörülüyor.

Kışın erken gelmesiyle ilgili yapılan bu tahminler, vatandaşların hazırlıklarını hızlandırması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Kar yağışının da etkisiyle sıcaklıkların ciddi oranda düşmesi beklenirken, uzmanlar kış önlemlerinin alınmasının önemine dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN