Kına gecesinde ‘Halaya gel’ tartışması yoğun bakımda bitti: Kuzenleri, salonu basıp damadı dövdüler

Gaziantep’te bir damat, kına gecesinde halaya çağırdığı kuzeni ve yanındakiler tarafından demir sopalarla darp edilerek ağır yaralandı. Olay, düğün salonunun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Gaziantep’in Yamaçtepe Mahallesi’nde bir düğün salonunda gerçekleştirilen kına gecesi, kanlı bir olaya sahne oldu. Sağlık personeli Yemliha Kızıltoprak ve Ayşenur Kızıltoprak’ın kına gecesinde, damat Yemliha Kızıltoprak, kuzeni Mehmet O. ve çalışanları tarafından demir sopalarla darp edilerek ağır yaralandı. Damat Kızıltoprak’ın yoğun bakımda tedavisi sürerken, olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

9931055.jpg

“TELEFONU BIRAK, HALAYA GEL” TARTIŞMASI KANLI BİTTİ

Olay, 26 Ağustos akşamı saat 22.30 sularında başladı. Düğün salonunda eğlence devam ederken, damat Yemliha Kızıltoprak ile kuzeni Mehmet O. arasında "telefonu bırak, halaya gel" şeklinde başlayan tartışma büyüdü. Mehmet O., damada sandalye ile vurduktan sonra davetlilerin araya girmesiyle gerginlik sona erdirildi ve Mehmet O. düğün salonundan çıkarıldı.

9932995.jpg

20 KİŞİLİK GRUP DÜĞÜN SALONUNU BASTI

Ancak olay burada bitmedi. Mehmet O., düğün salonundan ayrıldıktan kısa bir süre sonra çalışanlarını ve tanıdıklarını toplayarak çekici ve otomobillerle düğün salonuna geri döndü. Ellerinde demir sopalarla salona giren grup, o esnada halay çekmekte olan damat Yemliha Kızıltoprak’a saldırdı. Kafasına ve vücudunun çeşitli bölgelerine darbeler alan damat ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.

9932996.jpg

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ağır yaralı Yemliha Kızıltoprak, hastaneye kaldırıldı. Damat, başına aldığı darbeler sonucu yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

GÜVENLİK KAMERALARI OLAY ANINI KAYDETTİ

Olay anı, düğün salonunun güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, çekici ve otomobillerle düğün salonuna gelen saldırgan grubun, ellerinde demir sopalarla salona girip halay çeken damada saldırdığı görülüyor. Saldırganlar, damadın yakınları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı ancak levyeli şahısların, saldırıya uğrayan damadı ve yakınlarını kovalamaya devam ettiği dikkat çekti.

9932997.jpg

BABA AHMET KIZILTOPRAK: “EN MUTLU GÜNÜMÜZ ZEHİR OLDU”

Damat Yemliha Kızıltoprak’ın babası Ahmet Kızıltoprak, oğlunun en mutlu günlerinin bir anda kabusa döndüğünü belirtti. “26 Ağustos günü oğlum Yemliha’nın kınası vardı. Ufak bir tartışma oldu, yatıştı derken 20 kişi sopalarla oğlumu öldüresiye dövdüler. Oğlum yoğun bakımda, hayati tehlikesi sürüyor” dedi. Ahmet Kızıltoprak, yaşanan olayın şokunu atlatamadıklarını ve saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti.

Ahmet Kızıltoprak ayrıca, “Yeğenim Mehmet, oğluma ‘halaya kalk’ dediği için bu hale getirdi. Düğüne gelip saldırdılar. En mutlu günümüzü bir akraba bunu yapar mı? Bu ne merhametsizlik. Saldıran en az 20 kişi vardı. Kamera görüntülerinde her şey mevcut. Bu canilerin cezası verilmeli. Bugün bunu bir akrabasına yapan, başkalarına ne yapmaz? Devletimizden beklentim, en ağır cezayla cezalandırılmaları” diye konuştu.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında şu ana kadar 8 kişi gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN